У Києві скоро запрацює ізраїльська система оповіщення про ракетну небезпеку — які її переваги
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві скоро запрацює ізраїльська система оповіщення про ракетну небезпеку — які її переваги

Система оповіщення
Джерело:  online.ua

Найближчим часом у Києві повноцінно запрацює ізраїльська система раннього оповіщення про ракетну небезпеку. Ця система зможе чітко прогнозувати, куди націлена та чи інша загроза з повітря.

У Києві запрацює ізраїльська система оповіщення

Як повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук, ізраїльська система може чітко прогнозувати, куди саме націлена та чи інша ракета і вчасно про це попереджати.

Після подолання усіх технічних моментів елементи системи почали тестувати у Києві. Наші спеціалісти у співпраці з ізраїльською стороною проробили неймовірно кропітку роботу, і, сподіваємось, система почне повноцінно працювати у Києві уже ближчим часом, – сказав він.

За словами Посла, ця система зможе чітко прогнозувати, куди націлена та чи інша загроза з повітря.

Мова йде виключно про програмний продукт. Система, яка зможе чітко прогнозувати куди націлена та чи інша загроза з повітря. Ніякого відношення до протиповітряної оборони немає і технічно не може мати, – зазначив Корнійчук.

На питання, чи планують встановлення подібної системи в інших містах України, Посол відповів:

Давайте не будемо забігати вперед. Наразі мова йде про Київ як пілотний проект. Якщо все вдасться і ми зможемо знати необхідні кошти – систему можна буде масштабувати і встановлювати в інших містах України.

Що відомо про ізраїльську систему оповіщення

Ізраїльська система попередження використовує поєднання радарних і електрооптичних пристроїв для виявлення запусків ракет, ракет і безпілотників, класифікації розміру та загрози, яку вони представляють, і визначення на карті районів, які перебувають у небезпеці.

Громадяни в цих районах отримують попередження через сирени, сповіщення на телефони та повідомлення на телебаченні та радіо.

Цій системі приписують порятунок сотень життів в Ізраїлі протягом багатьох років під час спалахів насильства з терористичними групами в секторі Газа та Лівані, які запускали  тисячі снарядів по ізраїльських містах.

Останніми роками точність системи підвищили, щоб вона могла обмежити сповіщення окремими районами великих міст.

Ізраїльська система "Red Alert" може бути дуже корисною для України в боротьбі з ракетною загрозою. Через те, що система дозволить українським громадянам отримати інформацію про загрозу вчасно та підвищити їхню безпеку.

Додатково до зменшення кількості жертв, система раннього оповіщення може також допомогти у підвищенні ефективності військових дій. Українські військові, знаючи про можливий ракетний напад, матимуть більше часу та можливостей для захисту та відповіді на агресію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?