У Киргизстані зсув накрив село, загинуло більше 20 людей: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Киргизстані зсув накрив село, загинуло більше 20 людей: з'явилося відео

У Киргизстані зсув накрив село, загинуло більше 20 людей: з'явилося відео
Джерело:  BBC

В Ошській області на півдні Кирзизстану потужний зсув ґрунту зійшов на житлові будинки в селі Апу, в результаті чого загинуло 24 людини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Трагедія сталася близько 4:20 ранку. Зсув був об'ємом близько 1 мільйона кубометрів. Землею накрило до десяти житлових будинків, наразі на місці стихійного лиха працюють рятувальники.

Читайте також: У США через повінь цілий штат пішов під воду, число загиблих зростає: з’явилися відео

Згідно з висновками МНС і цивільної оборони республіки, від 1996 і 1998 років ділянку, на якій стався зсув, вважали небезпечною і люди, які там жили, підлягали повному відселенню.

"У березні цього року МНС передало місцевим жителям приписи про переселення на більш безпечні ділянки, тому що будинки знаходились у небезпечній зоні", - сказали в прес-службі відомства.

За інформацією МНС, 24 людини, які проживали на небезпечному схилі гори, в момент сходу зсуву перебували вдома.

Як повідомляв ONLINE.UA, у столиці департаменту Путумайо в Колумбії стався зсув, в результаті якого загинуло щонайменше 254 людини, ще сотні постраждали і зникли безвісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?