У Кіровограді здивували числом супротивників перейменування міста
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кіровограді здивували числом супротивників перейменування міста

У Кіровограді здивували числом супротивників перейменування міста
Джерело:  КМІС

Більшість жителів Кіровограда не підтримують  рекомендацію, винесену Комітетом Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування щодо перейменування міста в Кропивницький.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Київського міжнародного інституту соціології.


Згідно зі спільним опитуванням КМІС і Соціологічної групи «Рейтинг», 82% жителів Кіровограда не підтримують ідею перейменування в Кропивницький. Крім того, серед тих, хто не підтримує, чверть готові вийти на акції протесту проти такого рішення.


42,7% кіровоградців зовсім не підтримують перейменування міста, ще 24,6% "скоріше не підтримують". Підтримують перейменування Кіровограда 27,7%; 4,9% не змогли дати відповідь на питання.


Серед можливих варіантів назви міста більшість жителів підтримують нинішній варіант «Кіровоград». У разі відсутності в списку назв варіанту «Кіровоград» більшість населення (55%) вибирають варіант «Єлисаветград». Варіант «Кропивницький» вибирають 8%.


Якби жителям потрібно було вибирати між двома варіантами - «Єлисаветград» та «Кропивницький» - то «Єлисаветград» вибрали б 68%, «Кропивницький» - 13%. При цьому якби серед варіантів перейменування не було ні "Кіровограда", ні "Єлисаветграда", варіант "Кропивницький" отримав би 12,4%, "Златопіль" - 5,8%, "Інгульськ" - 4,8. 71,2% не змогли вибрати із запропонованих варіантів.


Опитування проводилося в Кіровограді з 6 по 11 квітня 2016 року КМІС спільно з Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення громадської організації «Кіровоградське земляцтво». Методом особистого інтерв'ю опитано 1000 респондентів по 3-х ступінчастій стохастичній вибірці із квотним відбором на останньому щаблі, яка репрезентативна для населення міста старше 18 років. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3.1% для показників близьких до 50%, 2,7% - для показників близьких до 25%, 2,0% - для показників близьких до 12%, 1,4% - для показників близьких до 5%.


Раніше комітет Верховної Ради підтримав рішення про перейменування Кіровограда в Інгульськ. Після цього

в місті почалися мітинги проти такої назви

. Більшість жителів міста виступили за повернення історичної назви - Єлисаветград.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?