У Китаї задумали відправити людську місію на Місяць і Марс
Категорія
Технології
Дата публікації

У Китаї задумали відправити людську місію на Місяць і Марс

У Китаї задумали відправити людську місію на Місяць і Марс
Джерело:  online.ua

Науковці КНР розробили попередній план нової місячної місії, учасниками якої стануть космонавти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Китайський інформаційний інтернет-центр".

За словами Чень Шаньгуан - заступника головного конструктора пілотованої космічної програми країни, протягом 25-28 жовтня у Сямені відбулася нарада. Фахівці космічної галузі обговорили можливість реалізації коротко- та довгострокових планів.

Шаньгуан зазначив, найбільш перспективними напрямками стали: відправка людської експедиції на Місяць, формування постійної бази на поверхні сателіту, організація регулярних наукових досліджень, накопичення досвіду дослідження космосу.

Довгостроковою стратегію китайські науковці обрали реалізацію марсіанського проєкту - людської експедиції до Червоної планети. Вважається, що саме місячна місія може стати своєрідним фундаментом для таких ініціатив.

Нагадаємо, востаннє людська нога була на Місяці у 1970-х. Єдиними землянами на поверхні супутника стали космонавти Сполучених Штатів.

Наразі представники NASA працюють над новою місячною місією. Новий проєкт отримав назву Artemis ("Артеміда") у порівнянні з програмою Apollo ("Аполлон").

Як повідомляв ONLINE.UA, у NASA вважають, що людству під силу відправити пілотовану місію до Марса  вже 2035 року. Науковці наголошують, для цього потрібні потужні фінансові джерела та спільні зусилля багатьох країн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?