У Ківи з'явився ще один високопоставлений противник
Категорія
Політика
Дата публікації

У Ківи з'явився ще один високопоставлений противник

У Ківи з'явився ще один високопоставлений противник

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, після того, як глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе ініціювала звільнення Іллі Ківи, звернулася до глави МВС Арсена Авакова з проханням прийняти адекватне рішення щодо звільнення начальника Департаменту протидії наркозлочинності
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу омбудсмена.
Відзначається, що 22 квітня глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомила про внесення на розгляд глави МВС документів про звільнення Іллі Ківи. Також повідомляється, що Лутковська раніше вже зверталася до Деканоїдзе з проханням вжити заходів щодо Ківи, а тепер вона в зверненні до Авакова акцентує увагу на публічних проявах дискримінаційної поведінки Ківи і його гомофобних висловлюваннях.
"У соціальній мережі Facebook Ківа активно висвітлює свою діяльність на посаді начальника Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України. Відповідно всі його висловлювання і розміщена на вказаному інтернет-ресурсі інформація вважаються офіційними, тобто такими, які ілюструють позицію конкретного органу влади в тій чи іншій ситуації. Як відомо, така діяльність Ківи вже давно породила в суспільстві негативну реакцію і обурення, яке посилюється відсутністю адекватної реакції з боку керівництва цієї посадової особи", - йдеться в зверненні Лутковської.
За її словами, Ківа порушив принципи, закріплені законодавством в сфері захисту персональних даних, наслідком чого стало порушення права ряду осіб на презумпцію невинуватості. Зокрема, мова йде про поширення недостовірної інформації про Масі Найєма.
"З огляду на зазначене, закликаю Вас взяти до уваги описані вище факти, пов'язані з діяльністю Ківи, врахувати положення міжнародно-правових актів, якими керується вся європейська спільнота, і прийняти адекватне рішення щодо Ківи за результатами розгляду документів, поданих Вам главою Національної поліції України", - зазначила Лутковська.
Раніше повідомлялося, що начальник Департаменту по протидії наркозлочинності  Ілля Ківа надав докази свого психічного здоров'я, відсутність судимостей і обліку в медустановах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?