У Київ безконтрольно імпортують коронавірус - влада вимагає МВС втрутитися
Категорія
Україна
Дата публікації

У Київ безконтрольно імпортують коронавірус - влада вимагає МВС втрутитися

У Київ безконтрольно імпортують коронавірус - влада вимагає МВС втрутитися
Джерело:  online.ua

Мер української столиці Віталій Кличко скаржиться на те, що Київ залишається "сам-на-сам" з пандемією коронавірусу після евакуації українців з-за кордону, тому міський голова просить МВС втрутитися та посилити контроль за дотриманням киянами обмежувальних заходів під час карантину. Свою позицію Кличко озвучив в ході брифінгу 24 березня, передає ONLINE.UA.

"Останніми днями в столицю спецрейсами з-за кордону прибувають десятки тисяч українців. Переважно в аеропорт "Бориспіль". Менша частина – на залізничний вокзал столиці. Рішення про повернення українських громадян ухвалювало Міністерство закордонних справ, а з проблемою потенційно інфікованих людей на вулицях і загрозою швидкого розповсюдження інфекції, столиця залишається сам-на-сам. Потрібно жорстко інформувати людей на кордоні, що всі, хто прилетів, мають 2 тижні перебувати вдома на самоізоляції", - заявив мер Києва.

Віталій Кличко також зазначив, що абсолютно всі мають усвідомлювати, яку будуть нести відповідальність за порушення такого зобов'язання, адже, за його словами, сьогодні відбувається безконтрольне імпортування інфекції в столицю.

"Звертаюся до МВС - посилити контроль за дотриманням киянами обмежувальних заходів... Всі профільні держоргани мають долучитися до контролю за станом здоров'я людей, які прибувають в Україну з-за кордону. Зокрема мають контролювати те, в яких санітарно-епідеміологічних нормах приймають пасажирів у аеропорту", - підкреслив мер.

На думку Віталія Кличко, підприємства та установа погано організували можливість дистанційної роботи для своїх співробітників, оскільки столиця отримує тисячі заявок від державних установ на проїзд їх співробітників.

"Ми обмежили користування громадським транспортом, ввели спецквитки і отримуємо тисячні заявки від державних установ на проїзд їх співробітників! Куди вони будуть їхати, якщо можуть і мають працювати дистанційно?", - поцікавився мер та додав, що необхідно максимально обмежувати пересування Києвом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Чернівецькій області різко зросла кількість нових випадків коронавірусу - у цьому регіоні уже 38 хворих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?