У "Київавтодорі" накрали сотні мільйонів: з'явилися фото і гучні деталі
Категорія
Події
Дата публікації

У "Київавтодорі" накрали сотні мільйонів: з'явилися фото і гучні деталі

У "Київавтодорі" накрали сотні мільйонів: з'явилися фото і гучні деталі

Чиновників "Київавтодору" підозрюють в розкраданні сотень мільйонів гривень на будівництво та реконструкцію доріг в столиці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Правоохоронці встановили, що чиновники привласнювали кошти державного та міського бюджетів, виділені на будівництво, експлуатацію, утримання, капітальний і поточний ремонт автодоріг столиці, реконструкцію транспортних вузлів, ремонт міжквартальних проїздів та прибудинкових територій", - йдеться в повідомленні.
При цьому оперативники з'ясували, що керівники "Київавтодору" за змовою з комерсантами під час тендерів закуповували матеріали і роботи за значно завищеною ціною".
Читайте також: Поруч з Бухарестом і Нью-Делі: Київ опустився в світовому рейтингу міст
"Потім гроші перераховувалися на фіктивні фірми, переводилися в готівку і привласнювалися організаторами угоди", - додали в СБУ.
Як з'ясувалося, протягом одного лише 2016 року було виведено на рахунки фіктивних структур і присвоєно майже 300 млн грн.
Раніше в офісах "Київавтодору", а також у підприємств-підрядників, фіктивних структур і місцях проживання фігурантів справи були проведені обшуки.
"Співробітники СБУ вилучили документацію, що підтверджує вчинення протиправних фінансово-господарських операцій, чорнові записи, комп'ютерну техніку, на якій виготовлялися фіктивні фінансово-господарські документи, печатки комерційних структур, які задіяні в проведенні операцій, і майже 4 млн неврахованих гривень", - додали у відомстві .
Відкрито кримінальне провадження, слідчі дії тривають.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі з'явилися шокуючі фото київського моста, якому слідом за Шулявським шляхопроводом загрожує обвалення.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?