У київському СІЗО ув'язнені влаштували бунт: з'явилися фото, відео та подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У київському СІЗО ув'язнені влаштували бунт: з'явилися фото, відео та подробиці

У київському СІЗО ув'язнені влаштували бунт: з'явилися фото, відео та подробиці
Джерело:  online.ua

У Києві в Лук'янівському СІЗО увечері 11 січня відбулися сутички між правоохоронцями і утримуваними в ізоляторі бійцями розформованої роти "Торнадо", також повідомляється, що один з екс-бійців роти спробував відрізати собі вухо.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook волонтера Романа Синіцина.


За його інформацією екс-«торнадівці» напали на поліцію.


При цьому журналіст Костянтин Стогній повідомив в Facebook, що, згідно з попередніми даними, екс-"торнадівці", які перебувають під слідством, планували акцію протесту проти нібито необ'єктивності судів і слідства, проте їхні заклики ігнорувалися.


Читайте також:  Москаль вирішив довести, що бійців "Торнадо" судять заслужено: опублікований документ


«Вони підняли бучу і намагалися напасти на одного охоронця. За запевненням представника Пенітенціарної служби, напад не вдався. Тоді один з "торнадівців" вирішив відрізати собі частину вуха. Наші джерела повідомляють, що ситуація вже заспокоїлася. Вухо зашивають», - написав Стогній.



Про відрізане вухо у екс-бійця «Торнадо» повідомив також нардеп Ігор Мосійчук. За його словами, в СІЗО "всі бокси залиті кров'ю".


Як відзначають джерела "Громадське ТВ", потерпілий - Максим Глєбов, який 11 січня давав свідчення в суді. За інформацією видання, Глєбов прооперований в одній з київських лікарень і вже доставлений назад у СІЗО.


При цьому глава Національної поліції Києва Андрій Крищенко повідомив в коментарі «112-Україна», що в результаті поранення в'язня, колишнього бійця батальйону "Торнадо", в Лук'янівському СІЗО виник короткочасний бунт, який зараз вже заспокоїли. Крищенко також уточнив, що як такого нападу на охорону Лук'янівського СІЗО не було.


При цьому представник «Торнадо», заступник командира роти з позивним «Батя», повідомив Цензор.НЕТ, що чутки про захоплення заручників і бунт в СІЗО - помилкові.


"За нашою інформацією, ніякого захоплення не було, ніхто не захоплював заручників, поліцейських, але була спроба доведення до самогубства одного з політв'язнів. У знак протесту була здійснена спроба самогубства. Зараз хлопець знаходиться в лікарні швидкої допомоги. Що сталося, ми точно не знаємо. інформація про те, що захопили зброярку - неправда ", - сказав він.


Глава комітету звільнення політв'язнів Тетяна Близнюк також розповіла версію того, що сталося.


"Ми встигли поспілкуватися з заступником начальника СІЗО Савченко, який повідомив, що один з "торнадівців"завдав собі тілесні ушкодження, позивний Ахилес. Він визнає, що це було зроблено в знак протесту, але не каже, що спонукало його це зробити. За нашою інформацією, його довели до такого стану, потім представники СІЗО чогось злякалися, закрилися в збройовому відділенні і відмовлялися надати йому медичну допомогу. потім викликали швидку і відвезли в лікарню", - сказала Близнюк.



Як повідомляв ONLINE.UA,  один з обвинувачених бійців розформованої роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" Юрій Шевченко визнав свою провину за трьома з чотирьох інкримінованих йому статей Кримінального кодексу, і суд змінив йому запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?