У Кличка нарешті відповіли, коли Київ зможе позбутися маршруток
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка нарешті відповіли, коли Київ зможе позбутися маршруток

У Кличка нарешті відповіли, коли Київ зможе позбутися маршруток

Радник мера Києва Віталія Кличка Максим Бахматов зазначає, що аби замінити маршрутки на комфортні та сучасні автобуси, знадобиться 5-10 років, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Ліга.net".

"Від маршруток треба позбавлятися в тому вигляді, в якому вони є. Маршрутки швидко закривають проблему (перевезення), але глобально це йде на шкоду. З маршрутками треба прощатися, а з людьми, які інвестують в маршрутки, потрібно домовлятися про створення спільних маршрутів, про управління. Тільки не в плані маршрутних таксі - неприємних, брудних, як зараз, - а звичайного транспорту - автобусів", - заявив Бахматов.

Він також наголосив, що проблема настільки об'ємна та критична, що різко заборонити маршрутки неможливо.

"Тому що ми повинні завтра дати альтернативу в автобусах. Я можу показати цифри і сказати: "Хлопці, ви класно заробляєте, а давайте тепер ці гроші інвестуємо в комфортні, нормальні автобуси, з нормальним графіком і ви продовжуєте заробляти". Інакше я не можу зробити. У міста немає достатньо грошей, щоб миттєво це вирішити. Але поступово, рік за роком, протягом 5 або 10 років, ми оновимо це все", - додав радник Кличка.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що у великих містах пасажирські перевезення повинні здійснювати великі автобуси, а так звані "маршрутки" повинні зникнути як клас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?