У Кличка заспокоїли містян - офіційна заява КМДА
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кличка заспокоїли містян - офіційна заява КМДА

У Кличка заспокоїли містян - офіційна заява КМДА

Київська адміністрація не планує підвищувати тарифи на опалення для населення у 2019 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Згідно із заявою заступника очільника КМДА Петра Пантелєєва, змін не передбачено до кінця року.

"Оцей проєкт розрахунків, які КП "Київтеплоенерго" подало на розгляд НКРЕКП, стосується лише вартості однієї складової – вартості виробництва теплової енергії на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Навіть якщо цей проєкт буде затверджений, то це не вплине на кінцеву ціну для споживача", - пояснив посадовець.

Йдеться про закладання у тариф коштів для закупівлі мазуту на випадок позаштатних ситуацій, а також вартості касового розриву. Останній був спровокований невідповідністю між ринковою і тарифною цінами на газ.

У разі схвалення проєкту розрахунків з боку НКРЕКП, "Київтеплоенерго" отримає можливість міняти тариф для населення, до якого буде внесена змінена складова.

Представництво Пантелєєва відзначило, тарифи на теплопостачання складаються на 80% з вартості газу. Комунальному підприємству належать лише 20%. З них оплачують працю робітників, амортизацію, утримання штату та аварійні з дрібними ремонтами.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів нещодавно також заявив, що не планує підвищувати тарифи на опалення протягом найближчого періоду. Прем'єр Олексій Гончарук стверджує, що не візьметься прогнозувати, на який час залишиться сьогоденна ціна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?