У КНДР проходить історичний з'їзд: із західними ЗМІ церемонитися не стали
Категорія
Світ
Дата публікації

У КНДР проходить історичний з'їзд: із західними ЗМІ церемонитися не стали

У КНДР проходить історичний з'їзд: із західними ЗМІ церемонитися не стали
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 6 травня, в Корейській Народно-Демократичній Республіці вперше за 36 років проходить з'їзд правлячої Трудової партії Північної Кореї, на який не пустили майже дві сотні іноземних журналістів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
З'їзд відкрився в столиці КНДР Пхеньяні. Висвітлювати подію приїхали журналісти з усього світу. Як розповіло джерело в МЗС КНДР, акредитувалися близько 180 осіб, серед них кореспонденти з США, Японії, Британії, Фінляндії та інших країн, при цьому представників південнокорейських ЗМІ не було.
Уранці журналістів зібрали для поїздки на з'їзд і привезли до Палацу культури. Потім їх висадили на площі через дорогу від будівлі, дали можливість записати стендап і поспілкуватися з перехожими. Ті розповіли про важливість заходу для розвитку країни, про те, що цей святковий день був оголошений вихідним, і про шкоду американських санкцій, впроваджених проти КНДР.
Однак після інтерв'ю журналістів в саму будівлю, де проходить з'їзд, не повели. Відзначається, що інформація про захід до останнього часу трималася в секреті, аж до місця його проведення.
За словами глави Центру корейських досліджень Інституту Далекого Сходу Російської академії наук Олександра Жебіна, який також не потрапив на з'їзд, подібна секретна обстановка не є чимось незвичайним для КНДР.
«Це якоюсь мірою традиційно для них», - сказав він, додавши, що відмінністю цьогорічного з'їзду є відсутність делегацій з комуністичних партій інших країн.
Як пише Інтерфакс, на відкритті з'їзду з вітальною промовою має виступити перший секретар партії, лідер КНДР Кім Чен Ин. Очікується, що він відзначить досягнуті країною успіхи. При цьому акцент в його промові буде зроблений на необхідності подальшого нарощування ракетної і ядерної потужності держави, зміцнення збройних сил перед лицем загрози з боку США і їх азіатських союзників.
Порядок денний з'їзду не розголошується. Проте відомо, що на з'їзді буде обрано центральний комітет (ЦК) партії, який в свою чергу обере політбюро ТПК. За деякими даними, з'їзд триватиме чотири або п'ять днів.
Останній, VI з'їзд партії відбувся в жовтні 1980 року. На ньому підбили підсумки економічного і соціального розвитку країни і висунули завдання зміцнення матеріально-технічної бази соціалізму, важливим етапом на цьому шляху був оголошений другий семирічний план розвитку народного господарства КНДР. Саме на цьому з'їзді був представлений наступник Кім Ір Сена (дід нинішнього керівника країни), його син Кім Чен Ір (батько Кім Чен Ина).
Нагадаємо, на час з'їзду правлячої Трудової партії Кореї влада заборонила проведення урочистих заходів, - весіль і похоронів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?