У кого найбільший ризик виникнення психічних захворювань - неочікуваний висновок вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У кого найбільший ризик виникнення психічних захворювань - неочікуваний висновок вчених

У кого найбільший ризик виникнення психічних захворювань - неочікуваний висновок вчених
Джерело:  online.ua

В результаті досліджень вченим вдалося з'ясувати, що частота першого психотичного епізоду варіюється в залежності від регіонів і груп населення. Вказано, що науковці визначили групи людей з підвищеним ризиком розвитку серйозних психічних розладів, провівши багатонаціональні дослідження в шести країнах світу. За словами фахівців, молоді чоловіки (до 24 років), етнічні меншини, а також люди, що живуть в соціально та економічно нещасних районах, з більшою ймовірністю зіткнуться з проявами одного або декількох важких психічних розладів. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на JAMA Psychiatry.

"В них частіше виникає шизофренія, біполярний афективний розлад і депресія з психотичними симптомами, такими як галюцинації, марення і когнітивна дезорганізація. Але до 35-річного віку, дані для чоловіків і жінок поступово вирівнюються. При цьому у жінок у віці 45-54 років ймовірність першого епізоду психозу трохи вище, ніж серед чоловіків в тій же віковій групі", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що на початку науковці виявили 2774 осіб з підозрою на перший епізод психозу, які зверталися за психіатричною допомогою в тих районах, в яких здійснювалося дослідження. З них 1 578 чоловіків та 1 196 – жінок.

"Середній вік учасників становив 30 років. Аналіз даних показав восьмикратні розбіжності в частоті першого епізоду психозу в різних районах. Так, в Сантьяго, Іспанія, було виявлено 6 нових випадків на 100 000 жителів на рік, в Парижі, Франція – 46 на 100 000, а в Рібейран-Прету, Бразилія – 21 випадок", - пише видання.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно нове наукове дослідження пояснило, як нудьга під час постійного сидіння вдома може допомогти людині та суспільству. Дослідження отримало назву "Знуджений Джордж допомагає іншим: гіпотеза й прагматичне значення нудьги та просоціальної поведінки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?