У колишній столиці "російської весни" вшанували пам'ять закатованих бойовиками: з'явилися фото і відео
Категорія
Україна
Дата публікації

У колишній столиці "російської весни" вшанували пам'ять закатованих бойовиками: з'явилися фото і відео

У колишній столиці "російської весни" вшанували пам'ять закатованих бойовиками: з'явилися фото і відео
Джерело:  online.ua

18 квітня в колишній столиці "російської весни" Слов'янську вшанували пам'ять убитих бойовиками Володимира Рибака, Юрія Поправки і Юрія Дяковського.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео Громадське ТБ Донбасу в YouTube.


Мітинг пройшов біля будівлі СБУ, де в 2014 році утримували і катували заручників збройні сепаратисти.


Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. Потім акапельно виконали гімн України. До меморіальної дошки і фотографій убитих поклали квіти. За словами екс-мера Слов'янська Олега Зонтова, винні в убивстві до сих пір не встановлені.



17 квітня 2014 року Володимира Рибак намагався зірвати прапор незаконної організації «ДНР» з будівлі Горлівської міськради. Його викрали і привезли до Слов'янська в штаб бойовиків. Юрія Поправку і Юрія Дяковського 17 квітня того ж року затримали в Слов'янську. Усіх трьох жорстоко катували і вбили. Їх тіла знайшли в річці Торець неподалік від Слов'янська.


Нагадаємо, в квітні 2014 року Слов'янськ був захоплений групою російських диверсантів, якими керував терорист Ігор Гіркін.


Захоплення міста стало поштовхом до початку так званої "російської весни" на Донбасі, яка пізніше вилилася в кровопролитні бойові дії на території двох українських областей.


Слов'янськ був звільнений українськими військами 5 липня 2014 року.


Також повідомлялося, що  "Заступник міністра оборони" так званої ДНР Сергій Великородний заявив, що бойовики мають намір взяти під контроль Слов'янськ.








Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?