В команді Путіна паніка через висновки ОЗХЗ щодо отруєння Навального
Категорія
Політика
Дата публікації

В команді Путіна паніка через висновки ОЗХЗ щодо отруєння Навального

В команді Путіна паніка через висновки ОЗХЗ щодо отруєння Навального
Джерело:  online.ua

6 жовтня офіційно стало відомо, що в Організації заборони хімічної зброї підтвердили, що у біологічних матеріалах російського опозиціонера Олексія Навального виявили сліди агента, подібного до інших з групи "Новачок". Варто звернути увагу на те, що звіт підготували у відповідь на запит уряду Німеччини, направлений 20 серпня. На заяву ОЗХЗ миттєво відреагувала команда очільника Кремля Володимира Путіна - там наголосили, що офіційна Москва планує представити свою версію ситуації в справі про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального у взаємодії з Німеччиною і секретаріатом Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Результати аналізу лабораторіями ОЗХЗ біологічних зразків, зібраних персоналом ОЗХЗ, якими поділилися з ФРН, підтверджують, що біологічні маркери інгібітора холінестерази, виявлені у зразках крові й сечі пана Навального, мають структурні характеристики подібні до токсичних хімікатів, що належать до списків 1.A.14 та 1.A.15, які були додані у Додаток з хімічних речовин до Конвенції про заборону хімічної зброї на 24-й сесії конференції держав-учасниць у листопаді 2019 року. Даний інгібітор холінестерази не зазначений у Додатку", - йдеться у звіті ОЗХЗ.

Окрім того, наголошується, що ці результати викликають велику стурбованість. Також вказано, що постійне представництво ФРН в ОЗХЗ уже попросило, щоб технічний секретаріат поділився висновками цього звіту з усіма країнами-членами та розмістило його у публічному доступі. На останні події зразу ж відреагували у Путіна.

"Фантастична, по суті, історія, ініційована з подачі Берліна його євроатлантичними союзниками укупі з керівництвом Технічного секретаріату ОЗХЗ, отримала своє продовження за заздалегідь спланованим конспірологічним сценарієм", - цинічно зазначили російські дипломати.

Окрім того, в МЗС РФ звернули увагу на те, що нададуть державам-учасницям ОЗХЗ "хронологію закулісних маніпуляцій основних дійових осіб цієї вистави".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Навальний розповів,  для чого насправді з ним зустрічалася канцлерка ФРН Ангела Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?