У Конгресі США підтримали нові санкції проти КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Конгресі США підтримали нові санкції проти КНДР

У Конгресі США підтримали нові санкції проти КНДР
Джерело:  Укрінформ

Нижня палата Конгресу США майже одноголосно затвердила законопроект, який розширює санкції проти КНДР через її провокаційну поведінку та посилення ракетної і ядерної загрози в регіоні.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

У четвер, 4 травня, переважна більшість конгресменів (419) підтримали законопроект, запропонований республіканцем Єдом Ройсом, один законодавець висловився проти.

Нові санкції проти КНДР націлені, головним чином, на галузі зовнішньої торгівлі, морських перевезень та, фактично, рабського використання людської праці режимом країни.

Читайте також: У КНДР заявили про загрозу ядерної війни через навчальні польоти бомбардувальників США

Серед іншого документ надає право Міністерству національної безпеки США доглядати вантажі, адресовані до Північної Кореї, на території Сполучених Штатів. У тому числі, йдеться про морські та авіаперевезення на суднах, що перебували в портах КНДР. Крім того, якщо законопроект буде прийнятий, кораблі під прапором КНДР та інших держав, що порушують Резолюції ООН, не зможуть входити до морських портів США.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент США Дональд Трамп висловив готовність зустрітися з лідером КНДР Кім Чен Ином в умовах загострення напруженості у питанні створення ядерної зброї Північною Кореєю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?