У Конгресі США представили проєкт резолюції про перемогу України у війні проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США представили проєкт резолюції про перемогу України у війні проти РФ

У Конгресі США представили проєкт резолюції про перемогу України у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

У Вашингтоні представили двопартійний проект резолюції нижньої Палати представників США «Щодо позиції Палати представників стосовно умов перемоги України».

Джерело: посол України у Сполучених Штатах Оксана Маркарова

У США представили резолюцію щодо умов перемоги України

Маркарова повідомила, що Голова Гельсінської комісії США конгресмен Дж. Вілсон, співголова комісії С. Коен, співголова Конгресового Українського кокусу М.Каптур провели брифінг для преси за участі третього Президента України Віктора Ющенка.

У резолюції зазначено, що Палата представників США підтверджує, що політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб Україна перемогла вторгнення РФ і відновила свої міжнародно визнані кордони 1991 року.

Також нижня палата Конгресу США заявляє, що мир після перемоги України, має бути забезпечений шляхом інтеграції України до НАТО та інших євроатлантичних інституцій, що відповідає довгостроковій політиці Сполучених Штатів.

У Палаті представників також заявили, що Сполучені Штати повинні працювати зі своїми союзниками та партнерами, щоб гарантувати

  •  виплату РФ репарацій Україні;

  •  допомогу світової спільноти у відновлені України;

  • притягнення керівництва РФ до відповідальності за цю загарбницьку війну;

  • відновити справедливість для жертв злочинів, скоєних РФ під час її вторгнення.

Вдячні усім нашим партнерам і друзям у Конгресі за лідерство у консолідації допомоги Україні і двопартійного бачення нашої спільної перемоги! – додала Маркарова.

Після презентації резолюції її мають погодити у необхідних комітетах, потім її винесуть на голосування в Конгрес, де за неї мають проголосувати на рівні Палати представників та Сенату.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?