У Конгресі США з'являється все більше прихильників припинення допомоги Україні — AP
Категорія
Політика
Дата публікації

У Конгресі США з'являється все більше прихильників припинення допомоги Україні — AP

У Конгресі США з'являється все більше прихильників припинення допомоги Україні —  AP
Джерело:  online.ua

Після того, як майже половина конгресменів з Республіканської партії у Палаті представників проголосувала за виключення 300 млн допомоги Україні з проєкту тимчасового бюджету США, прихильники подальшої підтримки Києва не збираються здаватись, однак визнають, що проводити проєкти щодо допомоги Україні через Конгрес стає дедалі важче. 

Джерело:  AP

Республіканці все частіше блокують надання допомоги Україні

У матеріалі видання зазначається, що оскільки розв'язана Росією війна проти України триває, а пов'язані із цим витрати постійно зростають, у Конгресі стає дедалі важче схвалювати подальшу допомогу Києву.

Опір представників Республіканської партії допомозі Україні набирає обертів у залах Конгресу.

Майже половина республіканців у Палаті представників проголосували за виключення 300 мільйонів доларів з бюджету на оборону, призначених для навчання українських солдатів і закупівлі зброї.

Гроші пізніше були схвалені окремо, але противники підтримки України відзначали зростання їх числа.

Зокрема, за словами спікера Палати представників, республіканця Кевіна Маккарті, Україна точно не отримає додаткової допомоги, принаймні до 17 листопада.

Тим самим він закрив питання щодо сенатського пакету, який мав містити 6 млрд доларів Україні — приблизно третину від суми, запитаної Білим домом.

 І Палата представників, і Сенат переважною більшістю голосів схвалили тимчасовий захід, при цьому члени обох партій відмовилися від збільшення допомоги Україні на користь запобігання дорогого закриття уряду.

Чи справді підтримка США України може виявитись не такою непохитною

Протягом останніх днів у Конгресі з'явились ознаки того, що у проголошенній США непохитній підтримці України почали з'являтись серйозні зміни.

Виключення фінансування України відбулося трохи більше ніж через тиждень після того, як законодавці зустрілися в Капітолії з президентом України Володимиром Зеленським, який намагався запевнити їх у тому, що українська армія виграє війну, але підкреслив, що додаткова допомога буде мати вирішальне значення для продовження боротьби.

Маккарті, під тиском свого правого флангу, перейшов від заяви "ні порожнім чекам" для України, з упором на підзвітність.

Після голосування з державного фінансування він відмовився повідомити, чи винесе він допомогу Україні на голосування в Палаті представників в найближчі тижні.

Якщо настане момент, нам потрібно буде обговорити це питання, ми проведемо повне обговорення цього питання, але я думаю, що адміністрація повинна обґрунтувати, що є перемогою, - заявив Маккарті.

Читайте також: 

  • Байден зробив заяву після ухвалення бюджету США без допомоги Україні;

  • У Конгресі США ухвалили тимчасовий бюджет без допомоги Україні — WP

  • У Білому домі дали Конгресу кілька годин для уникнення шатдауну

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?