У Кремлі виступили зі звинуваченнями у бік України та Туреччини через повернення захисників Азовсталі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі виступили зі звинуваченнями у бік України та Туреччини через повернення захисників Азовсталі

У Кремлі виступили зі звинуваченнями у бік України та Туреччини через повернення захисників Азовсталі
Джерело:  online.ua

Речник кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков цинічно звинуватив Україну та Туреччину у порушенні домовленностей на тлі повернення додому героїчних командирів-оборонців з "Азовсталі".

Джерело: РосЗМІ

У Кремлі обурені поверненням захисників Азовсталі в Україну 

Пєсков цинічно заявив, що Україна та Туреччина порушили умови відповідних домовленностей, згідно з якими командири-оборонці з "Азовсталі" мали залишатись на території Туреччини до закінчення розв'язаної Кремлем війни.

Він також сказав, що Росію ніхто не ставив до відома про передачу Україні захисників "Азовсталі".

На думку Пєскова, рішення видати Києву захисників "Азовсталі", порушуючи наявні домовленості, нібито пов'язане з "провалами" в контрнаступі України.

Він також заявив, що в контексті підготовки до саміту НАТО на Туреччину нібито чинили великий тиск, а Анкара як член альянсу проявляє з ним солідарність, і РФ "все прекрасно розуміє", проте порушення домовленостей нікого не прикрашає.

Позиція України 

Як зазначили представники Офісу президента України, п’ятеро командирів з "Азовсталі" були повернуті в Україну у суботу за результатами переговорів із Туреччиною.

За результатами переговорів із турецькою стороною Україна повернула на батьківщину військових – захисників "Азовсталі": командира окремого загону спеціального призначення Національної гвардії "Азов" Героя України Дениса Прокопенка, його заступника Святослава Паламаря, виконувача обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського, старшого офіцера "Азова" Олега Хоменка та командира 12-ї бригади Нацгвардії Дениса Шлегу, - зазначили в ОП.

 Повідомляється, що президент Володимир Зеленський зустрів захисників в аеропорту Стамбула та привітав їх із поверненням.

На борту літака Зеленський поспілкувався із захисниками "Азовсталі" та подякував за їхню мужність та стійкість.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?