У Кремлі закликали російських олігархів готуватись до тривалої війни
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі закликали російських олігархів готуватись до тривалої війни

У Кремлі закликали російських олігархів готуватись до тривалої війни
Джерело:  online.ua

Спікер кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна Дмитро Пєсков попередив культурні та політичні еліти РФ, що злочинна війна проти України "затягнеться надовго".

Джерело:  The Guardian

Кремль готується до тривалої війни проти України 

Гадаю, ви чекаєте, що я щось скажу. Все стане набагато важче. Це дуже, дуже надовго, - цинічно зазначив Пєсков.

Співрозмовники видання зазначають, що Пєсков виступив з таким попередженням на вечері, яка відбулася у квартирі вископоставленого російського чиновника наприкінці грудня 2022 року.

Зазначається, що тост Пєскова зіпсував настрій гостям, які в приватних бесідах виступали проти війни, а в своїх тостах висловлювали надію на мир та повернення до нормального життя.

Під час нещодавного виступу перед робітниками авіаційного заводу в Бурятії, Путін ще раз назвав війну екзистенціальною битвою за виживання Росії .

Для нас це не геополітичне завдання, а завдання виживання російської державності, створення умов для майбутнього розвитку країни і наших дітей, - заявив кремлівський диктатор.

На думку політолога Максима Трудолюбова, це була одна з багатьох заяв Путіна, що свідчить про підготовку до нескінченної війни.

Путін практично перестав говорити про якісь конкретні цілі війни. Він також не пропонує бачення того, як може виглядати майбутня перемога. У війни немає ні чіткого початку, ні осяжного кінця, - звертає увагу політолог.

Західні офіційні особи з тривогою описували, як слухали войовничу промову Путіна в лютому, вважаючи, що російський лідер подвоює ставку на свою війну і не залишає місця для відступу.

За словами одного із західних дипломатів у Москві, послання Путіна виглядало як підготовка російської громадськості до "війни, яка ніколи не закінчиться". Він зазначив, що неясно, чи зможе Путін змиритися з поразкою в конфлікті, тому що не схоже, що Путін "розуміє, як програвати".

Крім того, цей дипломат сказав, що Путін, схоже, не переглядає конфлікт, попри важкі втрати та невдачі минулого року. Він нагадав, що російський президент колишній оперативник КДБ, а вони навчені завжди переслідувати свої цілі, а не переглядати їх.

Інші зазначають, що російський лідер, який, за даними західної розвідки, особисто приймає оперативні та тактичні рішення в Україні, у своїх публічних коментарях перестав обговорювати ситуацію на фронті в Україні.

У Кремлі стурбовані нездатністю переломити хід війни проти України

За словами професора російської політики в Гельсінському університеті Володимира Гельмана, легше не говорити про військові рішення, коли твоя армія не має змоги просуватись вперед.

Взимку західні військові аналітики та українські офіційні особи неодноразово попереджали, що Росія, набравши минулої осені 300 тисяч осіб, зробить новий великий наступ.
Але наступ Москви по 160-мильній дузі на сході України, що почався в лютому, приніс країні мінімальні вигоди при приголомшливих втратах. За оцінками західних офіційних осіб, з російського боку було вбито або поранено до 200 тисяч осіб.

У Росії просто немає наступальних можливостей для великого наступу, - підкреслює військовий експерт зі США Роб Лі.

За словами Лі, менше ніж 10% російської армії в Україні здатні до наступу, при цьому більшість її військових в наразі складають призовники з обмеженою підготовкою.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?