У Кремлі заявили про проведення ядерних випробувань
Категорія
Події
Дата публікації

У Кремлі заявили про проведення ядерних випробувань

У Кремлі заявили про проведення ядерних випробувань
Джерело:  online.ua

У Кремлі повідомили про проведення тренувальних пусків балістичних ракет із ядерними боєголовками в районі полігону "Кура" на Камчатці.

Джерело: РосЗМІ

РФ провела тренувальні пуски ядерних ракет 

Зазначається, що за тренувальними пусками особисто спостерігав кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін.

Під керівництвом Путіна проведено тренування наземних, морських та авіаційних стратегічних сил стримування, в ході якого відбулися практичні пуски балістичних та крилатих ракет, - повідомили представники Кремля.

В Кремлі заявили, що на Камчатці зроблено пуски міжконтинентальної балістичної ракети "Ярс" з "Плесецька" та балістичної ракети "Синева" з акваторії Баренцевого моря.

Під керівництвом Путіна проводиться тренування щодо завдання масованого ядерного удару у відповідь на ядерний удар противника, - зазначив очільник Міноборони країни-агресорки Сергій Шойгу.

При цьому Путін особисто підхопив пропагандистську маячню про нібито підготовку Україною провокацій із застосуванням "брудної бомби".

Також, за його словами, в Україні нібито "формується" якийсь чорний ринок зброї, "є ризик потрапляння до рук зловмисників переносних зенітних ракетних комплексів та високоточної зброї".

Він запевняє, що Україну нібито перетворили на "полігон для біологічних експериментів, а тепер накачують зброєю" і вона "стала інструментом зовнішньої політики США, практично втратила суверенітет".

Між тим журналісти  видання The Washington Post дізнались, що європейські партнери США по НАТО стурбовані планами представників Республіканської партії скоротити допомогу Україні у разі перемоги на проміжних виборах у листопаді цього року.

Після коментарів лідера меншості Палати представників Кевіна Маккарті про те, що Палата представників, контрольована республіканцями, не буде продовжувати видавати фінансування Україні за "чистими чеками", офіційні особи як у Києві, так і в Західній Європі почали замислюватися, чи зможе Україна продовжувати розраховувати на Сполучені Штати.

WP зазначає, що наразі незрозуміло, чи виконають республіканці погрозу скоротити фінансування України, якщо вони все-таки здобудуть більшість у Палаті представників.

Натомість інший республіканець, лідер меншості в Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що республіканська більшість у Сенаті "зосередить свій нагляд на забезпеченні своєчасної доставки необхідної зброї та більшої допомоги союзників Україні".

Наразі зусилля Вашингтона в допомозі Україні користуються широкою двопартійною підтримкою; а опитування громадської думки також демонструють рішучу підтримку в продовженні допомоги США.

Однак навіть просте припущення про можливість зменшення допомоги від США викликало занепокоєння в західних столицях.

За словами голови комітету з питань оборони в британському парламенті Тобіаса Еллвуда, величезна кількість американської зброї допомогла Україні здобути перевагу на полі бою. Однак, будь-яке уповільнення "змінило б гру" й дозволило б Росії заволодіти ініціативою.

Ви б зіграли на руку Путіну. Якщо Америка відступить, Путін може вирвати перемогу з пащі поразки, - зазначив Еллвуд.

За словами німецького політолога, виконавчого директора вашингтонського фонду Бертельсмана Кетрін Калвер-Ешбрук, зменшення допомоги Україні з боку США може стати тривожним дзвіночком для багатьох країн Європи, які все ще намагаються виконати деякі оборонні та фінансові зобов’язання, взяті після російського вторгнення.

За її словами, Німеччина, наприклад, ще не зробила кроків для збільшення своїх витрат на оборону відповідно до обіцянки, яку дав канцлер Олаф Шольц відразу після вторгнення Росії в лютому. Євросоюз пообіцяв Україні 11 мільярдів євро фінансової допомоги, але наразі виплатив із них лише близько 3 мільярдів.

Незважаючи на те, що офіційні особи США часто хвилювалися, що європейська єдність може послабитися перед обличчям різкого зростання цін на енергоносії, яке особливо сильно вдарило по європейських споживачах через залежність континенту від російських енергоресурсів, наразі ця єдність трималася напрочуд добре, кажуть дипломати. Щодо основного питання протистояння Росії, рішучість Європи залишається непохитною, - сказав європейський чиновник, який говорив на умовах анонімності.

Аналітики кажуть, що навіть якщо європейські союзники спробують компенсувати скорочення допомоги США, незрозуміло, чи зможуть вони це зробити. Якщо у відсотках від ВВП Сполучені Штати відстають від багатьох європейських країн за розміром своїх внесків, то в загальній сумі вони все одно лідирують за будь-яку іншу країну.

Тим часом, потреби України продовжують зростати. Ескалація нападів Росії на українську інфраструктуру призвела до перебоїв із енергопостачанням у деяких частинах країни, і президент Володимир Зеленський каже, що країні потрібні мільярди екстреної допомоги, щоб вижити наступного року. На конференції в Берліні у вівторок, присвяченій відбудові України, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль закликав Захід надати негайний пакет економічної допомоги на 17 мільярдів доларів на додаток до допомоги в розмірі 3 мільярдів доларів на місяць від Європейського Союзу та США.

Аналітики кажуть, що запити України величезні й можуть ставати все більш обтяжливими, оскільки країни Європи наближаються до зими та, можливо, рецесії. І тому в цьому питанні американське лідерство є життєво важливим, сказав Тобіас Еллвуд.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?