У Кремлі зробили нове попередження Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кремлі зробили нове попередження Зеленському

У Кремлі зробили нове попередження Зеленському
Джерело:  online.ua

Речник Кремля Дмитро Пєсков зробив попередження українському лідеру Володимиру Зеленському - він заявив, що проект змін до Конституції України у Росії проаналізують "на предмет відповідності мінським угодам". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Цей документ, безумовно, потрібно аналізувати, дуже уважно вивчати на предмет відповідності мінським домовленостям і" формулою Штайнмайера", - сказав Пєсков.

Він також додав, що в законопроєкті "немає нічого, що може дискутуватися - є мінські угоди, і в Парижі сторони підтвердили свою прихильність мінським домовленостям".

Як відомо, 16 грудня текст законопроєкту №2598 про внесення змін до конституції країни щодо децентралізації влади з'явився на сайті Верховної Ради. Глава держави  Володимир Зеленський пропонує змінити окремі положення Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою.

Законопроєктом ліквідується поняття "район", вводиться "округ" і впроваджується інститут префектів замість місцевих державних адміністрацій.

Так, пропонується ввести наступний перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна Республіка Крим. Окрім того, пропонується виключити перелік конкретних назв усіх областей України, закріплений у чинній редакції Конституції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Пєсков розповів про відмінності політики колишнього і нинішнього президентів України Петра Порошенка і Володимира Зеленського, а також уточнив, чого саме офіційна Москва чекає від українського лідера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?