У Кремля є привід радіти: в Болгарії підраховують голоси на виборах
Категорія
Світ
Дата публікації

У Кремля є привід радіти: в Болгарії підраховують голоси на виборах

У Кремля є привід радіти: в Болгарії підраховують голоси на виборах
Джерело:  mk.ru

На виборах президента Болгарії  лідирує проросійський кандидат, колишній командувач болгарських ВПС Румен Радєв, висунутий від опозиції на чолі з соціалістичною партією і набрав за результатами обробки 44,47% голосів виборців 25,93%.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Mk.Ru.

На другому місці - спікер парламенту Цецка Цачева, що йде від правлячої проєвропейської партії (21,56%).

Остаточні результати президентських виборів будуть оголошені через 48 годин.

Другий тур президентських виборів відбудеться 13 листопада.

Після оголошення попередніх підсумків голосування, прем'єр-міністр країни Бойко Борисов заявив, що подасть у відставку, якщо Цичева програє президентську гонку.

Нагадаємо, генерал Радєв заявив раніше, що Болгарія зробила стратегічну помилку, оголосивши Росію "ворогом в тій чи іншій мірі". За словами політика, "Болгарії необхідно мати незалежну позицію у зовнішній політиці, Болгарія повинна слідувати своїм інтересам". Така позиція Радєва схвилювала Захід.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  кандидат в президенти Молдови, соціаліст Ігор Додон, відомий своєю проросійською позицією, в черговий раз висловився про Крим, назвавши його російським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?