У кримських татар провели понад 800 обшуків з метою залякування – Джемілєв
Категорія
Події
Дата публікації

У кримських татар провели понад 800 обшуків з метою залякування – Джемілєв

У кримських татар провели понад 800 обшуків з метою залякування – Джемілєв

Із початку окупації Росією Криму у кримських татар провели понад 800 обшуків із метою їх залякування.

Про це заявив лідер кримських татар, народний депутат, уповноважений президента України зі справ кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

«Кожен день вранці люди дивляться на годинник, і якщо 8- 9 година, то розуміють, що сьогодні, мабуть, вже не прийдуть з обшуком…Вони ( окупанти – ред.) ці обшуки проводять не з метою щось знайти, а просто щоб залякувати людей... Завалюється 20-30 людей в масках - всіх на підлогу і починають все трощити. З боку виглядає, що вони нібито напали на якесь вогнище тероризму», - сказав політик.
За неточними даними, понад 50 тисяч жителів Криму, з яких близько 20 тисяч кримських татар, які складають лише 13% населення, змушені були покинути півострів і оселитися на материковій частині України.

Читайте також: У Криму силовики Путіна затримали і вивезли в Росію кримського татарина

За словами Джемілєва, окупанти роблять все для того, щоб кримські татари знову покинули свою землю. Є випадки коли кримських татар звільняли з роботи за те, що вони спілкувалися «незрозумілою мовою», хоч кримськотатарська мова є в Криму державною.

Як повідомляв ONLINE.UA, в анексованому росіянами Криму у селах Судакського району поліція провела рейд по домівках кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?