У Криму вже розганяють акції проросійських козаків: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Криму вже розганяють акції проросійських козаків: з'явилося відео

У Криму вже розганяють акції проросійських козаків: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

У п'ятницю, 6 травня, в окупованому Сімферополі поліція розігнала несанкціонований мітинг на захист Кримського козачого кадетського корпусу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане в Youtube.
«До нас звернулися батьки учнів кадетського корпусу, приватного навчального закладу, незадоволені тим, що корпус всіляко намагаються закрити. Крім адміністративних заходів, порушено кримінальну справу стосовно отамана ялтинського козацтва - засновника даного корпусу. Надходять свідоцтва, що ці заходи спрямовані, щоб закрити цей козачий корпус. Батьків змушують переводити дітей в інші навчальні заклади, погрожують позбавленням батьківських прав», - розповідає організатор мітингу Ілля Большедворов.
За його словами, 29 квітня вони подали повідомлення про проведення мітингу, на що їм відповіли відмовою.
«Нам відмовили в зв'язку з тим, що нібито тут з десятої години ранку до п'ятої вечора буде проводитися інший масовий захід. Як ми бачимо нікого тут немає. Ми вважаємо, що ця відмова незаконна і проводимо цей захід», - зазначив Большедворов.
Поліцейські, які прибули на місце мітингу, з'ясували, що він є несанкціонованим. Організатора попередили, що на нього буде складено протокол про адміністративне правопорушення, який передбачає штраф від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Правоохоронці попросили людей розійтися, однак мітингувальники продовжували стояти і вигукувати гасла. Після цього співробітники поліції затримали одну з учасниць мітингу. На захист затриманої кинулися інші мітингувальники, один з яких почав кидатися на поліцейських, він також був затриманий.
Варто зазначити, що козаки були однією з рушійних сил анексії Криму Росією в 2014 році.


Раніше повідомлялося, що  в селищі Молодіжне в анексованому Криму група озброєних людей захопила близько сотні кримських татар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?