У Криму затримані музиканти, які повернулися з концерту в Києві
Категорія
Події
Дата публікації

У Криму затримані музиканти, які повернулися з концерту в Києві

У Криму затримані музиканти, які повернулися з концерту в Києві
Джерело:  online.ua

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали кримськотатарських артистів, які брали участь в гала-концерті «Vatan sesi» («Поклик Батьківщини») в Києві.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 15minut.org.
Видання відзначає, що співробітники ФСБ РФ з невідомих причин затримали кримськотатарських артистів 29 листопада під час перетину адміністративного кордону з анексованим Кримом.
Повідомляється, що неповнолітніх дітей відпустили одразу, інших забрали на допит.

Читайте також: О купанти познущалися з кримськотатарських дітей: соцмережі вибухнули гнівом
«Серед затриманих наразі - учасники групи Hip-Hop Qirim (Сейран Халілов, Ескендер Чаталов, Осман Джемалядінов), співачка Реана Таркова, а також мати неповнолітньої учасниці концерту Адиле Абсаітової - Айше Абсаітова. Крім артистів, співробітники ФСБ затримали для допиту мати політв'язня по «справі 26 лютого» Мустафи Дегерменджі - Аліє Дегерменджі», - сказано в замітці.
Читайте також: У Пу тіна прийняли гучне рішення щодо кримських татар


27 листопада в Києві пройшов кримськотатарський концерт «Vatan sesi», в якому взяли участь кримськотатарські виконавці, в тому числі і ті, хто приїхав з окупованого Криму.


Напередодні концерту багатьом кримськотатарським артистам, які перебувають в Криму, окупаційна влада погрожувала різними репресіями, підкреслює видання.


Як повідомляв ONLINE.UA,

вкінці жовтня в Росії в Санкт-Петербурзі на мітингу під назвою "Марш проти ненависті" поліція затримала двох осіб, у яких в руках був прапор кримських татар

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?