У Латвії назвали передачу винищувачів Україні лише питанням часу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Латвії назвали передачу винищувачів Україні лише питанням часу

У Латвії назвали передачу винищувачів Україні лише питанням часу
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Латвії Крішьяніса Каріньша, поставки винищувачів Україні — лише питання часу.

Джерело:  Spiegel

Україна отримає від Заходу винищувачі із часом

Якби вони у нас були, ми б їх теж віддали. Постачання бойових літаків - це лише питання часу. Я не бачу причин, чому Захід не повинен постачати винищувачі. Якщо українцям потрібні винищувачі, вони повинні їх отримати. Вони вже неодноразово доводили, що швидко вчаться керувати новою технікою, - зазначив Каріньш.

За його словами, розв'язана Кремлем ганебна війна проти України обов'язково завершиться поразкою окупаційної армії.

Так, перемога одних - це поразка інших. Як виглядатиме ця перемога - вирішать самі українці. Наше завдання - допомогти їм досягти своїх цілей. Кожному у свій спосіб. Ми, латвійці, постачаємо їм ракети Stinger, самохідні гаубиці, гелікоптери, форму і медикаменти. Якби у нас були танки, ми б і їх постачали, - зазначив прем'єр-міністр Латвії.

Кулеба впевнений в отриманні Україною винищувачів від Заходу 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив впевненість, що питання надання Україні винищувачів буде вирішено

Як і з танками я візьму на себе відповідальність і заздалегідь скажу, що немає жодного сумніву в тому, що питання літаків буде вирішено. На це піде трохи більше часу. Боротьба за літаки має бути структурована трохи інакше, але ця робота вже почаласяЗавтра ми проведемо перший безпрецедентний формат. Разом з німецькою колегою ми збираємо представників оборонної індустрії Німеччини та України і обговорюємо, що вони можуть зробити для безпеки України і безпеки Європи загалом, - зазначив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?