У Латвії відкрили кримінальні провадження через розпалювання ненависті до українців
Категорія
Світ
Дата публікації

У Латвії відкрили кримінальні провадження через розпалювання ненависті до українців

У Латвії відкрили кримінальні провадження через розпалювання ненависті до українців
Джерело:  online.ua

Цього тижня Служба державної безпеки (VDD) розпочала п’ять кримінальних проваджень за публічне виправдання та уславлення агресії Росії проти України, а також дій, спрямованих на розпалювання ворожнечі проти українського народу.

Джерело: VDD

Латвія покарає за прославлення війни РФ

22 березня VDD вже оголосила про відкриття кримінального провадження за статтею про виправдання та прославляння військових злочинів російських збройних сил в Україні , у відповідь на опублікований контент у групі Facebook, а також розпалювання національної та етнічної ворожнечі чи ворожнечі як проти українців, так і проти латишів.

У кримінальному провадженні одній особі, засновнику та адміністратору окремої тематичної групи Facebook, наразі загрожує статус підозрюваного та запобіжний захід.

23 березня VDD розпочало чергове кримінальне провадження за публічне виправдання та прославляння військових злочинів та злочинів проти миру, скоєних російськими збройними силами.

24 березня VDD відкрили три кримінальні провадження.

Одне із кримінальних проваджень відкрито за статтею про виправдання та уславлення військової агресії Росії проти України. Дві інші були порушені за дії, спрямовані на розпалювання національної та етнічної ворожнечі проти українців.

Усі кримінальні провадження відкриті за матеріалами, опублікованими в Інтернеті, що прославляють та виправдовують воєнні злочини, вчинені російськими збройними силами в Україні, або свідомо провокують негативне ставлення до українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?