У Латвії закликали готуватись до вторгнення РФ в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Латвії закликали готуватись до вторгнення РФ в Україну

У Латвії закликали готуватись до вторгнення РФ в Україну
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс закликав НАТО та ЄС активніше готуватись до збройної агресії РФ проти України.

Джерело: Delfi

У Латвії заявляють про підготовку РФ вторгнення до України

Рінкевичс підкреслив, що Кремль може як спровокувати повномасштабну війну, так і проводити менш значні військові операції.

Очільник МЗС Латвії зазначив, що ЄС та НАТО мають активніше готуватись в умовах російської зброїної загрози Україні та іншим країнам-сусідам.

Ми зараз обговорюємо дуже жорсткі сценарії - повномасштабне вторгнення в Україну, повномасштабні санкції економічного реагування. Але необхідно враховувати, що можливі й інші сценарії - дрібніші операції, різні елементи гібридної війни, і я думаю, що як НАТО, так і ЄС мають працювати у цьому напрямі, - повідомив Рінкевичс.

Едгарс Рінкевичс та Дмитро Кулеба ( фото - facebook. сom.edgar.rinkevics)

Міністр зауважив, що питання підготовки НАТО та ЄС до російської зброїної агресії має розглядатись на позачерговій зустрічі глав МЗС НАТО 7 січня і на запланованих цього місяця зустрічах міністрів. закордонних справ та оборони ЄС.

Позиція ЄС щодо російської агресії проти України

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель прибув до України в рамках свого першого закордонного візиту в 2022 році.

Жозеп Боррель перебуватиме в Україні протягом 4-6 січня та відвідає Донбас, зокрема Станицю Луганську в супроводі голови МЗС Дмитра Кулеби. Також дипломат прибуде в Київ, де відбудуться переговори з представниками офісу президента Володимира Зеленського.

Напередодні Жозеп Боррель казав, що нинішня ситуація є загрозою стабільності та безпеці не лише України, а й регіону.

Говорячи про можливі санкції у разі подальшої агресії Росії проти України, він зазначив, що ЄС "продовжує тісно координувати та консультуватися з нашими трансатлантичними та однодумцями з цього приводу".

Також дипломат висловився щодо майбутніх переговорів між НАТО та Росією.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?