У Литві розповіли про постачання зброї в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Литві розповіли про постачання зброї в Україну

У Литві розповіли про постачання зброї в Україну
Джерело:  interfax.com.ua

У Литві заявили, що вже поставили Україну значну частину допустимих запасів зброї, але готові продовжувати співпрацю в цьому напрямку після перевірки своїх арсеналів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Інтерфакс-Україна.
"Ми повинні перевірити наші арсенали, тому що нам самим в першу чергу потрібна це зброя", - заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс журналістам в рамках 10-го Київського безпекового форуму.
Читайте також: У США змінили ставлення до поставок зброї Україні: на адресу Трампа звучать гучні звинувачення
Він зазначив, що в 2015-2016 роках Литва поставляла Україні зокрема, важкі кулемети і амуніцію радянських часів, які не були настільки необхідними литовським Збройним силам.
"Нам необхідно подивитися на те, якими є наші можливості, оскільки більшу частину таких запасів ми вже поставили. Однак ми готові продовжувати, принаймні політично ми залишаємося на таких позиціях", - сказав Каробліс.
Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше стало відомо, що Канада має намір дозволити Києву покупку летальної зброї і внести Україну в список країн, в які дозволено постачання озброєнь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?