У Лукашенка оновили дані про підсумки виборів - що варто знати
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка оновили дані про підсумки виборів - що варто знати

У Лукашенка оновили дані про підсумки виборів - що варто знати
Джерело:  online.ua

Центральна виборча комісія Білорусі станом на другу половину дня 10 серпня продовжує рахувати голоси на президентських виборах. Відомство наразі уточнило дані щодо позицій кандидатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За офіційними даними, чинного державного лідера Олександра Лукашенка підтримали 4 659 561 білорус — це 80,08% голосів.

Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала, згідно з версією ЦВК, 587 411 голосів — близько 10,09%.

Далі позиції належать Анні Конопацькій (97 552 - 1,68%), Андрію Дмітрієву (70 613 - 1,21%), Сергію Черечню (66 695 - 1,15%).

Також 267 628 осіб проголосували проти всіх, це дорівнює 4,6%.

Загальна кількість виборців на виборах-2020 сягнула 5 818 965. Показник явки досяг 84,27%, сам. Лукашенко називав його рекордним для білоруських виборів.

Очільниця ЦВК Лідія Єрмошина уточнила під час брифінгу 10 серпня, що відомство оновлюватиме дані щодо голосування в процесі підрахунку бюлетенів.

Нагадаємо, Лукашенко балотувався на шостий термін. День голосування завершився масовими заворушеннями у великих містах Білорусі. Силовики зважилися на найжорсткіші сценарії придушення протестів — використання гумових куль, водометів, рукопашних розгонів з кийками.

Наразі відомо про 3 тисячі затриманих, серед яких були також журналісти. Лукашенко виправдав дії силовиків та звинуватив протестувальників у тому, що їх координують з-за кордону.

Як повідомляв ONLINE.UA, після протестів у Білорусі, викликаних сумнівними результатами виборів президента, влада вдалася до заходів, які фактично нагадують воєнний стан. Правозахисники підтвердили введення в Мінськ внутрішніх військ. Вони додали, режим Лукашенка цілеспрямовано готувався до цього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?