У Лукашенка пригрозили Києву санкціями. Вони вдарять по українських посадовцях
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка пригрозили Києву санкціями. Вони вдарять по українських посадовцях

У Лукашенка пригрозили Києву санкціями. Вони вдарять по українських посадовцях
Джерело:  online.ua

Білоруський невизнаний на міжнародному рівні уряд оголосив про підготовку санкцій проти України. Міністерство закордонних справ республіки назвало приєднання Києва до європейських рестрикцій "знущанням зі здорового глузду". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на БЕЛТА.

За словами міністра Володимира Макея, наразі йдеться про санкції проти низки офіційних осіб України.
Приєднання Києва до санкційного удару ЄС дипломат назвав "недружнім кроком".

"Ми не можемо розцінювати цей крок інакше як абсолютно недружній крок і спробу втручання у внутрішні справи Білорусі. Ми розглядаємо це як знущання зі здорового глузду", - наголосив Макей.

Водночас він не згадав, як Олександр Лукашенко систематично від самого серпня, коли почалися протести по всій Білорусі, звинувачує Україну в "розгойдуванні" та відверто називає Київ одним з головних винуватців нестабільності — разом з Польщею, Литвою, ЄС та США.

"На початковому етапі ми також підготували відповідний список санкцій щодо низки офіційних осіб України. Будемо далі дивитися як будуть розвиватися події. Не будемо залишати без відповіді жодне з дій України, спрямоване проти білоруської держави", - стверджує Макей.

Нагадаємо, Лукашенко станом на листопад розсварився буквально з усіма сусідами та загалом Євросоюзом, виключенням став лише Кремль, який підтримав диктатора з моменту початку заворушень.

Як повідомляв ONLINE.UA, 20 листопада український уряд приєднався до нових санкцій Євросоюзу проти режиму Олександра Лукашенка. Єврорада підтвердила приєднання України та ще 6 держав до жорсткого удару проти диктатора, який фальсифікує вибори та репресує власний народ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?