У Лукашенка розповіли свою версію посадки літака Ryanair
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка розповіли свою версію посадки літака Ryanair

У Лукашенка розповіли свою версію посадки літака Ryanair
Джерело:  online.ua

Команда білоруського диктатора Олександра Лукашенка стверджує, що літак Ryanair з опозиційним журналістом Романом Протасевичем на борту, що здійснював рейс з Афін до Вільнюса і був завернутий до Мінська через нібито бомбу на борту, зробив це без будь-якого примусу за рішенням екіпажу.

Джерело: "Белсат"

У Білорусі розповіли свою версію посадки літака Ryanair

У Лукашенка запевняють, що на борту літака перебували 123 пасажира. У Литві казали, що з Афін вилетіли 126 осіб, а у Вільнюсі приземлився 121. Імена затриманих після посадки Протасевича та Софії Сапеги не згадали.

Як стверджує команда Лукашенка, аеропорт Мінська отримав англійською мовою листа нібито від ХАМАСУ про те, що на борту літака закладено вибухівку і що вона спрацює у небі над Вільнюсом.

Білоруські журналісти звертають увагу на те, що привід для погроз, який використали у листі - перемир’я між Ізраїлем і сектором Гази - вже не був актуальним, оскільки домовленості про припинення вогню досягли за два дні до інциденту з літаком.

За словами командуючого Військово-повітряними силами, МіГ29 підняли для супроводу літака вже тоді, коли рейс завернув на Мінськ.

Окрім того, він стверджує, що ніхто з пасажирів не сфотографував винищувач поряд з літаком, а "щоб примусити літак до посадки, черговий екіпаж повинен був підійти на візуальну видимість і вступити в контакт з командиром екіпажу, щоб він його бачив".

Як запевняють посадовців, диспетчери озвучили пропозицію пілотам Ryanair сісти у Мінську у зв’язку з повідомленням про бомбу.

"Пілоти могли ухвалити рішення і повернути на "Львів, Київ, Варшаву, або продовжити політ до Вільнюса", та зазначив, що до Вільнюса було ближче - 70 км замість 175 км до Мінська, але командир прийняв правильне рішення - він полетів на більш обладнаний аеропорт з довшою посадковою смугою, що не знаходиться у межах міста. Пілота могло спонукати на це рішення те, що бомба на борту мала вибухнути над Вільнюсом", - стверджує керівник департаменту авіації Мінтранспорту Білорусі Артем Сікорський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?