У Лукашенка збудилися через слова російського вченого про білоруську мову
Категорія
Світ
Дата публікації

У Лукашенка збудилися через слова російського вченого про білоруську мову

У Лукашенка збудилися через слова російського вченого про білоруську мову
Джерело:  МЗС Білорусі

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало радника-посланника посольства Росії Вадима Гусєва, щоб висловити йому офіційний протест у зв'язку з висловлюваннями російського вченого Леоніда Решетнікова про білоруську мову і державність.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС Білорусі.
20 грудня в YouTube з'явилося відео виступу Решетнікова, в якому він заявив, що поділ росіян і білорусів штучний, адже це - "єдиний народ".
Читайте також: Лукашенко відправляє спецназ в Росію: соцмережі в шоці
«Це історична частина великої Росії. Величезної Росії. Це частина нашого народу», - сказав Решетніков, додавши, що білоруська мова була створена за наказом Всесоюзної комуністичної партії (ВКП (б)).


У МЗС Білорусі відреагували на такі заяви російського історика, назвавши їх неприйнятними.
"Білоруська сторона дала принципову оцінку щодо необґрунтованості по суті і категоричної неприйнятності за формою подібних заяв. Підкреслено, що вони абсолютно не відповідають стратегічному характеру білорусько-російських відносин, а також зафіксованим в дво- і багатосторонніх документах принципам, на яких ґрунтується співробітництво наших братських держав, - поваги суверенітету, незалежності і територіальної цілісності", - йдеться в заяві білоруського МЗС.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Росії розкрили план того, як збираються знищувати Україну, використовуючи при цьому сирійський сценарій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?