У Лукашенка зробили гучну заяву про вибачення Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

У Лукашенка зробили гучну заяву про вибачення Порошенка

У Лукашенка зробили гучну заяву про вибачення Порошенка
Джерело:  online.ua

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові вибачився перед президентом Білорусі Олександром Лукашенком за  інцидент з поверненням Boeing 737-800 білоруської авіакомпанії "Бєлавіа" в аеропорт Києва під погрозами підняти винищувачі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента Білорусі.


Розмова глав держав відбулася 10 листопада, в ході нього Петро Порошенко вибачився перед білоруською стороною, поінформував, що всі винні в інциденті були покарані, а також домовився про зустріч з Лукашенком, яка буде проведена на вищому рівні до кінця цього року. Лідери країн домовилися, що між державами пройдуть консультації про співпрацю в області безпеки для перешкоджання виникненню подібних ситуацій надалі.


Примітно, що в повідомленні прес-служби лідера української держави йдеться лише про домовленості Лукашенка і Порошенка про активізацію політичного діалогу і співпрацю в рамках міжнародних організацій, але нічого не сказано про вибачення.


Нагадаємо,  21 жовтня Служба безпеки України змусила білоруський літак повернутися в аеропорт Київ через кілька хвилин польоту.


Пізніше в СБУ пояснили, що  причиною посадки була загроза національній безпеці, яку представляв прихильник "антиМайдану" на борту літака.


Як повідомляв ONLINE.UA,  МЗС Білорусі на офіційному рівні зажадало вибачень і грошової компенсації від України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?