У Луценка спростували несподівані заяви людей Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка спростували несподівані заяви людей Януковича

У Луценка спростували несподівані заяви людей Януковича

У Генеральній прокуратурі України спростували заяви адвокатів екс-президента України Віктора Януковича про припинення заочного досудового розслідування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.
Адвокати уточнюють, що заочне розслідування припиняється, якщо підстави для заочного розслідування "перестали існувати", а після, за словами захисників, отримання ГПУ від Генпрокуратури РФ офіційного підтвердження адреси проживання Януковича і згоди сприяння в здійсненні всіх необхідних процесуальних дій, в ГПУ немає жодних підстав застосовувати до Януковича процедуру спеціального (заочного) досудового розслідування.
"Будь-які спроби подальшого ведення заочного розслідування є злочином і порушенням права людини на захист... У разі ігнорування співробітниками ГПУ цього факту, захист буде змушений подати заяву про скоєння злочину", - уточнив один з адвокатів Януковича Віталій Сердюк.

Читайте також: Мордор плутається в свідченнях: в Раді прокоментували лист Януковича Путіну
У свою чергу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook повідомила, що є тільки одна підстава для припинення спеціального попереднього розслідування - "це добровільна поява підозрюваного Януковича в орган попереднього розслідування на території України".
"Істерика адвокатів втікача Януковича в останні дні зрозуміла - ось-ось провадження проти екс-президента України буде передано до суду. Заяви адвоката Сердюка і його "сидіння в телевізорі" не відволікають головного - Янукович відповість перед українським законом", - написала Сарган.



Як повідомляв ONLINE.UA, в Кремлі заявили, що не знають, чи звертався екс-президент України Віктор Янукович до президента Росії Володимира Путіна з проханням про введення військ в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?