У Луценка зробили гучну заяву щодо Кернеса і Добкіна: соцмережі киплять
Категорія
Політика
Дата публікації

У Луценка зробили гучну заяву щодо Кернеса і Добкіна: соцмережі киплять

У Луценка зробили гучну заяву щодо Кернеса і Добкіна: соцмережі киплять

Керівник Департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що нардеп від Опозиційного блоку, колишній губернатор Харківщини Михайло Добкін і мер Харкова Геннадій Кернес не фігурують в справі про побиття активістів харківського євромайдану.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ""Громадське радіо".
"Ні, їх імена не фігурують", - сказав Горбатюк.
"Збирати Антимайдан - це не злочин. Такий факт є, але не інкримінується вчинення злочину. Є антиморальні і безчесні. А є злочинні. Яку статтю кримінального кодексу ви бачите в тому, що вони зібрали Антимайдан?", - додав він.
Що ж стосується фінансування Добкіним і Кернесом тітушек, які били активістів євромайдану, то Горбатюк сказав: "Даних, які б вказували на організацію і фінансування Добкіним і Кернесом, не встановили. Але ми вивчимо провадження, які вони (харківська обласна прокуратура - ред.) розслідують і подивимося, наскільки вони їх опрацювали саме з точки зору організаторів... Йдеться про той день, коли було побиття".
Глава Департаменту спецрозслідування ГПУ повідомив, що його відомство бере цю справу під свій контроль.
"Так, перевіримо. Нам повідомляли, що вже є результати, зокрема направлено до суду працівники міліції, які не забезпечили охорону. Подивимося, яка робота проведена щодо організаторів фінансування", - запевнив чиновник ГПУ.
Соцмережі обурюються.





Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

у мера Харкова Кернеса пройшли обшуки

, пов'язані з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 мільярди гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?