У Львові хотіли викрасти прах радянського розвідника Кузнєцова — Садовий
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львові хотіли викрасти прах радянського розвідника Кузнєцова — Садовий

У Львові хотіли викрасти прах радянського розвідника Кузнєцова — Садовий
Джерело:  online.ua

У Львові невідомі намагалися викрасти останки з могили радянського розвідника-диверсанта Миколи Кузнєцова. Спроба була невдалою.

Джерело: Telegram Андрія Садового

Прах радянського розвідника Кузнєцова намагалися викрасти зі львівського меморіалу

У Львові невідомі хотіли викрасти останки із могили радянського розвідника-диверсанта Миколи Кузнєцова. Радянський герой похований на Пагорбі Слави.

Про це повідомив у Телеграм-каналі міський голова Львова Андрій Садовий.

Якесь недолуге хотіло вкрасти прах Кузнєцова. Спроба невдала. Тепер працює поліція. Повторюся. Кузнєцов нам не потрібен, але просто так – не віддамо. За деталями до ГУР, – написав Садовий.

Два роки тому Львівська міськрада відмовилася передавати Росії останки Кузнєцова

У жовтні 2021 року члени виконавчого комітету Львівської міськради одноголосно проголосували проти передачі Росії останків Кузнєцова.

Поки громадяни Украіни, які перебувають в ув’язненні на окупованих територіях та на територіях Росії не повернуться додому, рішення про перепоховання не матиме підтримки на виконавчому комітету Львівської міськради, – зазначив тоді під час засідання виконкому мер Львова Андрій Садовий.

Історія з передачею останків агента НКВС Миколи Кузнєцова триває з 2000 року, коли ветерани Єкатеринбурга звернулися з таким проханням до Львівської міськради.

У 2007 році до Львова приїжджала делегація з Росії, але тоді їм відмовили.

У 2008-му громадянка Росії Маргарита Брюханова, родичка радянського розвідника, звернулася з таким проханням до місцевих органів Львова.

Микола Кузнєцов похований на Пагорбі Слави з великими почестями 27 липня 1960 року. За радянською, а нині російською версією, радянський «льотчик» Микола Кузнецов і ще два спецагенти були схоплені бійцями УПА, і нібито Кузнецов, вдягнений у німецьку форму, побоюючись провалу операції, підірвав себе гранатою.

Також існує сумнів, чи саме останки Миколи Кузнєцова поховали на Пагорбі Слави у Львові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?