Львів можуть оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації
Категорія
Події
Дата публікації

Львів можуть оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації

Львів можуть оголосити зоною надзвичайної екологічної ситуації

Через критичну ситуацію з вивезенням сміття зі Львову на території міста можуть оголосити зону надзвичайної екологічної ситуації.

Про це йдеться у даних міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Станом на 15 травня у Львові залишається 7580 тонн твердих побутових відходів, з яких 5440 тонн лежать на землі.

Читайте також: Китайська компанія хоче допомогти Львову зі сміттєвою проблемою

У зв'язку з цим комісія вирішила підготувати звернення до міського управління Держпродспоживслужби щодо надання висновку про загрозу виникнення надзвичайної ситуації епідемічного характеру та при отриманні відповіді підготувати звернення до Кабміну про оголошення території міста Львова зоною надзвичайної екологічної ситуації.

"Ситуація із вивезенням сміття є критичною. Станом на сьогодні перенакопиченими є 428 контейнерних майданчиків у Львові, це 35% від загальної кількості. Загальна кількість відходів в межах міста становить 7580 тонн, із них 5440 тонн лежать на землі. Ситуація на межі екологічної надзвичайної ситуації", - розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Львівської міської ради Сергій Бабак.

Зазначається, що подальше невивезення сміття при збільшенні температури може привести до спалахів кишкових та інших інфекцій. "Ми наближаємося до ситуації, коли місто буде потребувати введення стану підвищеної готовності, а можливо, введення надзвичайного стану", - підкреслив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше на території колишньої військової частини на Волині затримали чотири вантажівки, з яких намагалися незаконно вивантажити сміття зі Львова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?