У Львові прийняли резонансне рішення щодо Російського культурного центру
Категорія
Події
Дата публікації

У Львові прийняли резонансне рішення щодо Російського культурного центру

У Львові прийняли резонансне рішення щодо Російського культурного центру
Джерело:  online.ua

Управління майном спільної власності Львівської облради направило листи організаціям так званого  Російського культурного центру  з вимогою добровільно звільнити займане приміщення у Львові в термін до 14 листопада 2016 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ZIK.
Таке рішення було прийнято 9 листопада під час круглого столу у Львівській облраді з обговорення конкурсних умов з оренди згаданого приміщення.
За інформацією управління майном спільної власності, 1 листопада листи про виселення було направлено Львівській міській ГО «Російське товариство ім. Пушкіна», Російському товариству ім. Пушкіна, Земляцтву ленінградців у Львові «Пітер-клуб», Львівської єпархії Української православної церкви святого великомученика Григорія Побідоносця і редакції газети «Руський вісник».
Заступник голови обласної ради Володимир Гірняк повідомив, що в разі, якщо згадані організації відмовляться добровільно покинути приміщення, а, швидше за все, так і станеться - тоді буде подано позов до суду про примусове виселення. Облрада також планує оголосити конкурс для громадських організацій волонтерів та учасників АТО щодо подальшої оренди будівлі.
 
Однак, за словами Гірняка, приміщення знаходиться в дуже поганому стані й потребує капітального ремонту.
«Щодо коштів на ремонт - потрібно шукати їх разом», - сказав він, звертаючись до присутніх представників громадських організацій волонтерів і бійців АТО.
На думку заступника голови облради, виселення Російського центру з будівлі за рішенням суду може відбутися вже через два-три місяці.
Як повідомляв ONLINE.UA,  знаменита органістка з Латвії Євгенія Лісіцина, що підтримує ідею "руського миру", планує провести концерт в Харківській філармонії 20 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?