У Львові провокатори готували "гаряче" 9 травня: опубліковано відео СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львові провокатори готували "гаряче" 9 травня: опубліковано відео СБУ

СБУ
У Львові провокатори готували "гаряче" 9 травня: опубліковано відео СБУ

Служба безпеки України викрила у Львові групу осіб, яка готувала на 1 травня провокаційний марш від імені одного з ліворадикальних угруповань з метою дестабілізувати ситуацію в регіоні.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
"Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та агітаційні матеріали, спрямовані на організацію і проведення маршу з антидержавними закликами", - йдеться в повідомленні.
Відкрито кримінальне провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.
Також в обласному центрі СБУ спільно з прокуратурою викрили угруповання, яке в соцмережах називало себе «антифашистський опір Львова» і готувало провокації на 9 травня. Зловмисники готували і поширювали матеріали, які популяризують тоталітарний режим із використанням комуністичної символіки. Під час обшуків у провокаторів була вилучена комп'ютерна техніка та матеріали з доказами антиукраїнської діяльності.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.


Раніше повідомлялося, що співробітники Служби безпеки України затримали в Києві п'ять іноземців - прихильників терористичної організації ІДІЛ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?