У Львові виставили рекордний штраф п'яному водію у перші години чинності закону
Категорія
Україна
Дата публікації

У Львові виставили рекордний штраф п'яному водію у перші години чинності закону

У Львові виставили рекордний штраф п'яному водію у перші години чинності закону
Джерело:  online.ua

Мешканець Львова примудрився прославитися за автомобільне порушення у перші години дня, коли набули чинності посилені штрафи за відповідні інциденти. Близько першої години ночі у середу, 17 березня, водія автомобіліста затримали у місті за керування машиною напідпитку. За це він отримав надзвичайно великий штраф у 71,4 тисячі гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на патрульну поліцію міста.

Чоловік напідпитку сидів за кермом Toyota Camry, а в момент затримання знаходився на вулиці Тракт Глинянський.

“Поліцейські виявили у 34-річного львів'янина ознаки алкосп'яніння. Він захотів пройти перевірку в медичному закладі. Результат — 0,98 проміле. Оскільки водій втретє за рік сів нетверезим за кермо, на нього склали протокол за ч. 3 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп'яніння втретє за рік) КУпАП”, - додали у правоохоронних органах.

Згідно з рішенням суду, відповідна стаття передбачає штраф у 51 тисячу гривень разом з позбавленням водійських прав на 10 років і конфіскацією автомобілю. Альтернатива — адміністративний арешт на 15 діб із такими ж умовами про заборону водити й конфіскацією транспорту.

“Також, порушник отримав постанову за ч. 4 ст. 126 (Керування транспортним засобом будучи позбавленим прав) КУпАП. Штраф — 20 400 грн, а за повторне порушення протягом року — штраф 40 800 грн з позбавленням права керування на строк від 5 до 7 років та можливістю оплатного вилучення транспортного засобу.

Загалом, цієї ночі патрульні склали 5 протоколів на водіїв з ознаками сп'яніння. З них, три протоколи після опівночі, тож ці водії нестимуть відповідальність за новими штрафами”, - наголосили в поліції.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 17 березня, в Україні набирають чинності нові штрафи за порушення ПДР, які затвердив український президент Володимир Зеленський. Вони передбачають посилене покарання за п’яне водіння, перевищення швидкості, їзду без прав та інші порушення правил дорожнього руху — штрафи збільшені в кілька разів.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко впевнений, що жорстка штрафна система дозволить знизити кількість загиблих на 10-15%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?