У Львові знайшли місце, де висить портрет російського царя
Категорія
Події
Дата публікації

У Львові знайшли місце, де висить портрет російського царя

У Львові знайшли місце, де висить портрет російського царя

У Львові в приміщенні Російського культурного товариства імені Пушкіна виявили портрет російського царя Миколи I.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
Російський культурний центр імені Пушкіна розташований в престижному районі Львова, поруч з УПЦ (Московського патріархату) і єпархіальним управлінням. Будівля центру в порівнянні з церковними жалюгідна.
На одній зі стін всередині культурного центру висить портрет російського царя Миколи I, а також виставлені фотографії почесних росіян. Однак фотографії кремлівських політиків були зняті. Повідомляється, що російська громада у Львові видає свою газету, а також має сторінку в інтернеті, де простежується проросійська риторика і підтримка окупації Росією Криму.
Цього року Львівська облрада створила комісію, яка вивчала ситуацію Російського культурного центру. Днями облрада Львова більшістю голосів всіх фракцій вирішила - «повернути приміщення комунальному підприємству облради і провести конкурс на право оренди нежитлового приміщення для громадських організацій, які пов'язані з АТО». За словами заступника голови Львівської облради Володимира Гірняка, за всі роки товариство не сплатило ні копійки за орендоване приміщення.
Представники Російського культурного центру обіцяють боротися за будівлю в суді.
Як повідомляв ONLINE.UA, уряд схвалив спорудження в Києві пам'ятника українському політичному діячеві, голові Директорії Української Народної Республіки в 1919-1920 роках Симону Петлюрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?