У Мелітополі пролунав потужний вибух
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мелітополі пролунав потужний вибух

У Мелітополі пролунав потужний вибух
Джерело:  online.ua

Мер тимчасово окупованого армією РФ Мелітополя Іван Федоров повідомив про потужний вибух в одному з районів міста. За попередньою інформацією, спрацював саморобний вибуховий пристрій.

Джерело: Telegram-канал Івана Федорова

Що відомо про вибух у Мелітополі 

Тільки що: один гучний вибух на мікрорайоні Мелітополя, в одному з дворів вулиці Гоголя. За попередньою інформацією спрацював саморобний вибуховий пристрій. - зазначив Федоров.

Місцеві жителі повідомляють, що після вибуху на місце виїхала велика кількість машин швидкої допомоги.

Рух опору пильно стежить за колаборантами, знає кожного в обличчя і по імені й нікого не залишить без належної уваги. Збираємо більш детальну інформацію, - підкреслив Федоров.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Тим часом в окупованому Старобільску на Луганщині підірвали автівку з представником місцевої прокремлівської колабораційної влади.

В окупованому Старобільську "добрі люди" підірвали автомобіль з місцевим колаборантом - "начальником МРЕВ". Він у лікарні, - повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

При цьому у Херсоні кремлівські окупанти проводили обшуки і затримання.

За інформацією першого заступника голови Херсонської облради Юрія Соболевського, затримання проводились у стилі "НКВД".

Для людей набагато страшніше звуків "прильотів" шум двигуна "Уралу", Лайка з російським акцентом у себе у дворі і думки, за ким приїхали в цей раз, - зазначив Соболевський.

Він також повідомив, що вночі звучала повітряна тривога і були чутні вибухи в районі Нової Каховки.

Зі свого боку аналітики з американського Інституту вивчення війни повідомляють, що згідно із рішенням Кремля, 64-та окрема гвардійська мотострілецька бригада 35-ї загальновійськової армії Росії, ймовірно, була знищена.

Бригада була причетна до воєнних злочинів в Київській області, в тому числі в Бучі.

Інститут повідомляє також, що Держдепартамент США закликав російські сили припинити будь-яку військову діяльність навколо Запорізької АЕС (ЗАЕС) і підтримати створення демілітаризованої зони на тлі нових повідомлень про обстріли ЗАЕС 11 серпня.

Держдеп США також закликав Росію повернути контроль над станцією України.

Українська та російська окупаційна влада звинуватили один одного в обстрілі ЗАЕС 11 серпня.

Також ISW повідомляє, що українська розвідка попередила, що Кремль висуває умови для інформаційної атаки на президента України Володимира Зеленського з метою його дискредитації.

Військові аналітики заявляють, що скарги, подані в російську військову прокуратуру і перевірені Bellingcat і Insider, включали випадки, коли російська влада обманом або примусом призовників займати бойові позиції, обмеження обсягу інформації, що надається сім'ям російських солдатів і ненадання солдатам належного харчування медичне обслуговування.

Архів містить звіти про те, що російські командири наказували солдатам починати штурм без спорядження, а також не повідомляли родичам солдатів про їх смерть.

У звіті також наведені скарги жителів окупованих Луганської та Донецької областей, які звинувачують російські війська в пограбуванні, вторгненні і обстрілі військової техніки по цивільній інфраструктурі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?