У мене є сумніви з приводу рішучості Гриценко як кандидата в президенти, - Саакашвілі
Категорія
Економіка
Дата публікації

У мене є сумніви з приводу рішучості Гриценко як кандидата в президенти, - Саакашвілі

У мене є сумніви з приводу рішучості Гриценко як кандидата в президенти, - Саакашвілі

В ефірі програми «Джокери. Шлях у президенти» на телеканалі ZIK, її ведучий Міхеїл Саакашвілі поставив під сумніви, що Анатолій Гриценко здатен бути президентом, а також завив, що екс-міністр оборони України відповідальний за зниження обороноздатності України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ІА «Українські Новини».

«Зараз ми маємо декілька дуже небезпечних викликів і Україна потребує нового бачення. Чи здатний Анатолій Гриценко піднятись до рівня цього нового бачення – я поки що не переконаний. Тому що головна риса характеру, котра потрібна буде новому президенту України – це рішучість. З приводу рішучості цього кандидата у мене є свій сумнів (10:00 - ред.)… В грудні 2013 року я був на Майдані. Я знаю точно, що Гриценку пропонували очолити самооборону Майдану, але він відмовився…Було дуже небезпечно йти проти режиму Януковича…але в цей вирішальний час української історії, уникнути … відповідальності, відмовитись від неї і зникати на багато днів – це було неправильно. І коли буде вирішуватись доля країни, треба про це пам’ятати» - заявив Саакашвілі (11:35 – ред.).

«Джокери» також нагадали, що у жовтні 2014 року ГПУ розпочала перевірку діяльності всіх міністрів оборони України, починаючи з 2000 року. У поле зору прокуратури потрапив і Анатолій Гриценко. «Перебуваючи на посаді міністра оборони у період з 2005 до 2007 року, Гриценко продав найбільшу кількість військового майна - у результаті Україна стала слабкою та опинилася 2014-ого року у скрутному безпековому становищі, що і призвело до російської агресії», - стверджує ведучий.

Також начальник Національної академії оборони України імені Івана Черняховського Анатолій Сиротенко, офіційним листом підтвердив журналістам ZIK, що Анатолій Гриценко не закінчував факультет, а відвідував лише курси підвищення кваліфікації.

«В 90-ті роки…я вже боявся що, Росія нападе на Грузію. Але щодо України я був спокійний, бо я дивився на дуже потужну військову інфраструктуру країни, і був абсолютно переконаний, що Росія ніколи цього не зробить проти України. Але пройшов час і ця військова інфраструктура України була методично знищена. І немає жодного міністра оборони України, котрий ніс, як мінімум політичну відповідальність за знищення цього міцного потенціалу української армії. Нажаль, пан Гриценко був одним з таких міністрів» - вважає екс-президент Грузії (див з 19.10 хв. відео).

В програмі «Джокери. Шлях у президенти» також натякнули про ймовірне фінансування виборчої кампанії Анатолія Гриценка Віктором Пінчуком, Сергієм Льовочкіним та Олександром Третьяковим. І звернули увагу, що екс голова Адміністрації президента Віктора Януковича, Льовочкін раптово почав робити «політичні реверанси» політику, називаючи його одним із лідерів виборчої гонки (20:00-22:00 – ред.)

Анатолій Гриценко різко відреагував на появу програми в ефірі телеканалу ZIK на власній сторінці у мережі Facebook, звинувативши Саакашвілі у співпраці з Порошенко.

Раніше, оцінюючи майбутні президентські вибори в Україні Саакашвілі призивав виборців позбавитись старого політичного класу, натякаючи, що в цьому переліку є і Гриценко. Політик в свою чергу пояснював причину конфлікту тим фактом, що Саакашвілі не «відчуває країну».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?