У мережі оприлюднили несподіваний склад нового Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

У мережі оприлюднили несподіваний склад нового Кабміну

У мережі оприлюднили несподіваний склад нового Кабміну
Джерело:  online.ua

Політтехнолог Тарас Березовець розповів про новий склад Кабінету міністрів, в якому не буде міністра інфраструктури Андрія Пивоварського і, можливо, міністра фінансів Наталії Яресько.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його сторінку в Facebook.
"Учора на закритій експертній зустрічі з одним з топ-менеджерів АП була озвучена детальна інформація щодо формування коаліції і нового уряду. Оскільки я не називаю джерело, пишу все як є. Почну з поганих новин для адептів зради. Станом на вчора нова коаліція в складі БПП і НФ вже існує, тобто в ній вже фізично є більш 226 голосів. Стоїть завдання зібрати в коаліцію не менше 240-250 голосів, з цим і пов'язана деяка затримка з її юридичним оголошенням", - написав Березовець.
"Офіційно про нову коаліцію під Володимира Гройсмана оголосять найімовірніше до 12 квітня. Оновлення складу Кабміну буде тотальним, не менше 80%. Народний фронт істотно зміцнить своє представництво. Точно збережуть свої пости Арсен Аваков і Павло Петренко, плюс НФ повинен отримати ще 4 міністерства і спікера Андрія Парубія. Точно не буде в новому складі міністра Андрія Пивоварського і швидше за все Наталії Яресько. Пост першого віце-прем'єра в поєднанні з міністром економіки відсотків на 90 займе Борис Ложкін. Кандидатури на нового главу АП, рівної Ложкіну, поки не знайшли, можливо, ним стане Дмитро Шимків, якщо сам не піде в Кабмін (сам йти в КМ не хоче)", - додав він.
"Склад уряду і його новий глава озвучені американській стороні і з її боку питань немає. Підтримка Штатів продовжиться при чинному президенті Бараку Обамі і його наступникові (наступниці). Дострокові вибори до Верховної Ради в результаті перезавантаження будуть відстрочені мінімум на рік, хоча в тому, що вони будуть, сумнівів майже не залишається", - повідомив політолог.
"Щодо генпрокурора є ясність, що він буде призначений після формування Кабміну. ​​Зі згаданих кандидатур можна викреслити Наталю Севостьянову. Треба розуміти, що реальної кандидатури, яка набирає 226 голосів, у президента поки немає", - зазначив Березовець.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, що за формування нового уряду наша країна отримає третій транш кредиту МВФ у розмірі 1 млрд доларів США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?