У мережі розгорається скандал з будинком людини Порошенка: з'явилися фото і відео
Категорія
Політика
Дата публікації

У мережі розгорається скандал з будинком людини Порошенка: з'явилися фото і відео

У мережі розгорається скандал з будинком людини Порошенка: з'явилися фото і відео

У мережі розгорається скандал навколо будинку в Царському селі на Печерську в Києві заступника глави адміністрації президента Петра Порошенка Віталія Ковальчука.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свободу.
Журналісти програми "Схеми" повідомляють, що будівля на 848 квадратних метрах розміщена на двох земельних ділянках загальною площею 0,1 гектара на вулиці Добровольчих батальйонів, 10,12. З 2003 року цим майном володів бізнесмен Вадим Блошко, а орендувало його посольство Греції в Україні. Саме Блошко звернувся до журналістів, заявивши, що в січні цього року рейдери захопили будівлю і землю на користь сім'ї впливового чиновника з Адміністрації президента.
«Наразі майно у власності компанії «Каунт-Про», засновниками якої на ⅔ є дружина Віталія Ковальчука Олена Ковальчук. Зауважу, що в цьому випадку я говорю про Віталія Ковальчука, який є першим заступником глави Адміністрації президента», - сказав бізнесмен.
З огляду на серйозність такого звинувачення, журналісти «Схем» одразу ж зателефонували Віталію Ковальчуку, щоб домовитися про інтерв'ю і все з'ясувати, проте, почувши питання, він кинув трубку.
Журналісти з'ясували, що перипетії навколо будинку почалися з кредиту, який батько Вадима Блошка в 2008 році взяв у «Банку Форум». Як гарантію повернення коштів в іпотеку Микола Блошко надав дві ділянки і будинок на вулиці Добровольчих батальйонів 10, 12, що належить його синові.

Читайте також: Елітне житло Ляшка наробило галасу в мережі: опубліковано відео



Погашення боргу відбувалося вчасно, але в 2014 році в «Банку Форум» почалися проблеми, була введена тимчасова адміністрація. Микола Блошко мав рахунки в цьому ж банку, які стали недоступними, банк не зарахував ці кошти, почалися суди. Паралельно «Банк Форум» продав право вимагати у Миколи Блошка залишок боргу на 47 млн ​​гривень товариству з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Статистика Реєстрація Інвест». Таким чином Блошко вже був винен гроші цій приватній структурі. 29 жовтня 2016 року «Статистика Реєстрація Інвест» звернулася до приватного нотаріуса в місті Дніпро з проханням зареєструвати продаж ділянок і будинку бізнесмена фірмі «Каунт-Про».
Незалежна оцінка показала вартість двох ділянок на Добровольчих батальйонів і будинку в 130 млн гривень. Фірма «Каунт-Про» купила все це майно за 23,5 мільйона гривень і з розстрочкою до кінця 2018 року. Уже через місяць «Каунт-Про» перейшла під контроль Олени Ковальчук. Дружині першого заступника глави Адміністрації президента контроль фірми, яка володіє майном в Царському селі на 130 млн гривень, будинок обійшовся всього в 78 тисяч гривень. Стільки коштували 2/3 частки компанії.




Дружина Ковальчука відмовилася коментувати ситуацію. Посольство Греції, яке продовжує користуватися будинком, від коментарів утримується.



Користувачі мережі обурені ситуацією з нерухомістю заступника голови Адміністрації президента.









Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі обурені фотографіями розкішних будинків, в яких проживають чиновники "Укравтодору".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?