У мережі розкрили ймовірний сценарій того, як Путін втратить владу
Категорія
Світ
Дата публікації

У мережі розкрили ймовірний сценарій того, як Путін втратить владу

У мережі розкрили ймовірний сценарій того, як Путін втратить владу

Український політолог і публіцист Віктор Капрук розкрив імовірний сценарій того, як президент Росії  Володимир Путін  може втратити владу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю політолога на  Радіо Свобода.
"Вже на початку лютого в Москві зможуть побачити, що всі сподівання на те, що США втрачають свій глобальний вплив у світі виявилися нічим іншим, як примарними міражами, а Росія нездатна кинути виклик Вашингтону, як єдиній наддержаві. Адже ніякого «перезавантаження» на умовах Путіна бути не може, як би не намагалися його переконати у цьому придворні «геополітичні стратеги», котрі весь час пророкували йому саме те, чого він найбільше хотів почути", - пише Капрук.
Політолог вважає, що "кегебістському політбюро" доведеться вирішувати, що робити з Путіним.
"Найбільш ймовірні сценарії розвитку подій це, коли «кегебістському політбюро» доведеться визначатися з тим, що робити далі з Путіним. Або він сам змушений буде вирішувати, чи не пора «зачищати» своє найближче оточення, використовуючи для цього перевірені сталінські методи. При цьому варто враховувати той факт, що в сьогоднішній Росії зміна політичних еліт демократичним шляхом просто неможлива", - заявив він.

Читайте також: Рішення не прийнято: в Росії назвали імена тих, хто може змінити Путіна
Капрук зазначає, що до сих пір не відбулося «палацового перевороту» в Російській Федерації тому, що там вже давно всі внутрішньополітичні процеси перебувають під тотальним контролем «клану силовиків», який ні в якому разі не передбачає свій відхід від влади.
"Поле для політичних маневрів у Путіна залишається невеликим. Не можна виключати, що для того, аби виграти хоч трохи часу, він вирішить формально перекласти усі свої прорахунки в керівництві країною на прем’єр-міністра Дмитра Медведєва. Попередньо конфіденційно гарантувавши йому повну недоторканність від відповідальності. Проте, якщо Медведєва він буде готовий «відпустити», то реальну відповідальність цілком можуть понести з півдюжини найменш наближених до кегебістської влади персон з його кабінету", - упевнений політолог.
"Тим більше, що приклад арешту чинного міністра вже є, якщо згадати недавній арешт міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA,  президент Росії Володимир Путін заявив, що спроби встановити однополярні порядок в світі провалилися, і баланс на світовій арені відновлюється, чим викликав гнів у мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?