У мережі розповіли про українського командира, який загинув на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

У мережі розповіли про українського командира, який загинув на Донбасі

У мережі розповіли про українського командира, який загинув на Донбасі
Джерело:  online.ua

У мережі розповіли про загибель лейтенанта Збройних сил України, командира роти 1-го батальйону 54-ї механізованої бригади Микити Ярового, посмертно нагородженого званням Героя України.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.


Читайте також: Українців розбурхала історія з загибеллю бійця АТО: опубліковані фото


"18 грудня, в бою за опорний пункт противника в лісі під Світлодарськом, попереду своїх бійців лейтенант Яровий повів в атаку штурмову групу зі складу роти. Цей чоловік знав, що командир повинен вести в бій, командуючи "за мною", а не "вперед". 21-річний Микита, який йшов попереду своїх бійців, потрапив під прицільний вогонь, отримав кілька кульових поранень і став першим загиблим в тому важкому бою. його група виконала поставлене завдання. Ліс узятий, противник втік, і ці траншеї і бліндажі його бойові товариші втримали. Страшно дорогою ціною... Разом з Микитою загинуло четверо бійців штурмової групи", - написав журналіст.


"Микита Яровий був кращим випускником Львівської військової академії 2016- го року, після академії відразу пішов на фронт. Всього три місяці він командував ротою. Це була його перша атака... У Микити залишилася сім'я, молода вагітна дружина... Зірку Героя його матері вручав особисто президент України Порошенко і сенатор США Джон Маккейн", - додав Бутусов.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, що  Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи проти командирів Збройних сил України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?