У мережі з'явився фільм про вбивство Нємцова, Путін там теж є: опубліковано відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У мережі з'явився фільм про вбивство Нємцова, Путін там теж є: опубліковано відео

У мережі з'явився фільм про вбивство Нємцова, Путін там теж є: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

У мережі опублікований фільм про  вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова, який був знятий за участю політолога Андрія Піонтковського і журналіста, соратника вбитого політика, Леоніда Мартинюка.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ролик, викладений в youtube.
В основі фільму - ідея про причетність до смерті Нємцова глави Чечні Рамзана Кадирова, керівника Нацгвардії РФ Віктора Золотова та самого президента Росії, Володимира Путіна, цитата якого і була винесена в назву картини.
Прем'єра фільму відбулася у Вашингтоні 6 жовтня, а на наступний день його російськомовна версія виклали у відкритий доступ.


За словами Піонтковського, розслідування вбивства Нємцова стало "предметом гострого суперництва впливових силових кланів на самій вершині російської влади", при цьому розслідування поки що далеке від завершення.


«Ви ж пам'ятаєте, які несподівані події обрушилися на нас буквально через кілька днів після вбивства Нємцова. ФСБ і Слідчим комітетом були заарештовані високопоставлені офіцери кадировськіх спецслужб, досить близькі до вищого керівництва Чечні», - заявив він в коментарі  Радио Свобода.


Політолог зазначив, що сліди вбивць привели до «Геремєєва і Делімханова, а це другий і третій чоловік у Кадирова».



«І керівництво ФСБ наполегливо вимагало їх допиту. Це був очевидний виклик Путіну, що ставило його в абсолютно незручне становище, він тоді на дві-три тижні взагалі зник з публічного поля. Слідчі їздили в Чечню, і там один з офіцерів охорони Кадирова був застрелений при спробі затримання. Зіткнення йшли по-дорослому», - нагадав Піонтковський
За його словами, «в кінці кінців, Путін повернувся, опанував ситуацію, але ціною абсолютно сміховинної версії про замовника і організатора злочину - ним був названий якийсь водій Мухудінов».


Інший співавтор фільму, Леонід Мартинюк, зізнався, що «фільм спочатку був створений для впливу на американський істеблішмент».
«Дата (прем'єри) обрана таким чином, щоб це було до того, як відбудеться американське голосування (вибори президента США), і щоб американські глядачі, настільки у нас вийде, широке коло, теж дізналися про те, з ким співпрацює один з кандидатів ( Дональд Трамп) і кого він називає сильним лідером», - зазначив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

у Росії вигадали, що співробітники СБУ завчасно знали про майбутнє вбивство Нємцова

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?