У мережу "злили" нові секретні документи зі США про Україну, Китай та Близький Схід — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

У мережу "злили" нові секретні документи зі США про Україну, Китай та Близький Схід — NYT

У мережу "злили" нові секретні документи зі США про Україну, Китай та Близький Схід — NYT
Джерело:  online.ua

7 квітня в соціальних мережах з’явилася нова партія секретних документів США, які детально описують секрети американської національної безпеки щодо України, Близького Сходу та Китаю.

Джерело: The New York Times

У США стався новий витік документів розвідки

Аналітики припускають, що, можливо, було отримано понад 100 документів. Враховучи конфіденційність, це може завдати величезної шкоди.

Це викликало занепокоєння в Пентагоні та додало неспокою ситуації, яка, як здаєтья, застала адміністрацію Байдена зненацька.

Високопоставлений чиновник розвідки назвав витік «кошмаром для «П’яти очей», маючи на увазі Сполучені Штати, Велику Британію, Австралію, Нову Зеландію та Канаду, так звані країни «П’яти очей», які широко діляться розвідданими.

Документи були знайдені в Twitter та інших сайтах у п’ятницю, через день після того, як високопоставлені чиновники адміністрації Байдена заявили, що вони розслідують потенційний витік секретних українських військових планів.

Один слайд, датований 23 лютого, має позначку «Секрет/NoForn», що означає, що він не призначений для передачі іншим країнам.

Міністерство юстиції повідомило, що почало розслідування витоку інформації та спілкується з Міністерством оборони, але відмовилося від подальших коментарів.

Безпекові аналітики, які перевіряли документи, що опинилися на сайти соціальних мереж, кажуть, що колекція документів включає в себе конфіденційні слайди про Китай, Індійсько-Тихоокеанський театр військових дій, Близький Схід і тероризм.

Які документи про Україну потрапили в мережу

Документи про українську армію виглядають як фотографії схем очікуваних поставок зброї, чисельності військ і батальйонів та інших планів.

Офіційні особи Пентагону визнають, що це законні документи Міністерства оборони, але копії, схоже, були змінені в певних частинах у порівнянні з їх оригінальним форматом.

Модифіковані версії, наприклад, завищують американські оцінки загиблих українських військових і занижують оцінки вбитих російських військових.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?